Udstilling / Officinet

”KERAMISK STUEGANG” af Sverre Tveito Holmen & Asger Kristensen

Der er dømt ”Keramisk Stuegang”, når Sverre Tveito Holmen og Asger Kristensen holder kunsthåndværkersnak i Officinet torsdag den 16. februar. Gennem mange år har Holmen og Kristensen haft en tæt dialog omkring det keramiske arbejde og livet som kunsthåndværkere. Om end deres keramiske udtryk ligger så langt fra hinanden, som det næsten går an. Og udstillingens titel henviser både til en gennemgang af deres fælles indsats og dialogen mellem værkerne og til Officinets historie som apotek i det gamle Frederiks Hospital.

Hvid objekt. stentøj med lertøjsglasur. Asger Kristensen. Foto: Ole Akhøj.

 

Begge keramikere er uddannet i omtrent samme tidsrum (de har til og med haft samme lærer) på Kunsthåndværkerskoler i henholdsvis Bergen og Kolding. Med det fælles udgangspunkt og en gensidig respekt for hinanden som mennesker og fagpersoner vil de to garvede kunsthåndværkere vise, hvad leret kan som keramisk materiale – og ikke mindst hvad det kan blive til i deres hænder.

Ud fra de forskellige ståsteder ønsker Holmen og Kristensen at afprøve, om der også opstår en forbindelse mellem deres keramiske udtryk. Håbet er, at publikum får en sanselig oplevelse af sammenstillingen af to så forskellige keramiske udtryk, der giver afsæt for en diskussion om æstetik.

”Vaflens Fluktfantasier” (l x h 27x32 cm), lertøj m. begitninger. Sverre Tveito Holmen. Foto Lars Bay

 

Sverre Tveito Holmen:

“Jeg har en ikke ubetydelig samling af småt og stort som engang har tjent nyttige formål, og som fremdeles er godt for øjet i sit design og udtryk.

Sammen med fotos, nedtegninger og iagttagelser af utallige genstande jeg er kommet over på min vej, udgør disse super-almindelige og ligegyldige tingester med smukke og fascinerende detaljer, en idebank til arbejdet i værkstedet. Mine seneste collageagtige keramiske værker; (TING, SMÅTING OG MELLEMTING), er konkrete eksempler på denne arbejdsgang.”

 

Asger Kristensen:

“Jeg har til denne udstilling udviklet nye formkategorier, i dreje- og modelleringsteknikker, hvor glasur er en vigtig del af udtrykket. Mine metoder understøtter eksperimentet, og de nye muligheder det bringer, og påvirker arbejdet i ukendte retninger med greb som klemme, banke, trykke, ridse og tilføje i det bløde ler.”

 

Udstillingen er åben fra 2. februar til 19. februar 2023

KOM TIL KUNSTHÅNDVÆRKERSNAK TORSDAG DEN 16. FEBRUAR KL. 16-18

Åbningstider: tir. – søn. 12 – 16, tors. 12 – 18

Gratis entré

 

Udstillingen er støttet af L.F. Foghts Fond

Asger Kristensens udviklingsarbejde er støttet af Statens Kunstfond.