Udstilling

Efterårsudstilling i Galleri Viby

Galleri Visby runder årets særudstillingsprogram af med to store navne, der gennem årene har høstet stor anerkendelse i Danmark og i udlandet: keramiker Ane-Katrine von Bülow og billedkunstner Tine Hind.

Ane-Katrine von Bülow. Netbowls Circles. Porcelæn. 2022. Foto: Ole Akhøj.

Keramiker Ane-Katrine von Bülow er indbegrebet af en kunsthåndværker, der gør brugsting til kunst. Hendes værker balancerer hårfint mellem åbenlys funktion og sublim æstetik, hvor skåle har været hendes signatur gennem fyrre år. Det hvide porcelænsler med sort/hvide-mønstre er von Bülows univers ,og en serie monokrome vaser og trekantformer bliver vist side om side med de sort hvide værker.

Tine Hind lader sig styre af sanserne, som får lov at bestemme, hvilken retning hun skal bevæge sig i. Til efterårets udstilling er værkerne dels akvarel og dels højtryk. De relaterer sig til Gellerupparken, hvor Tine bor og til alt det, der sker omkring os, i verden, hvordan jorden bliver mindre og mere sårbar, hvordan det, der sker på den anden side af kloden, nu er vedkommende på en ny måde.

Fernisering fredag den 14. oktober kl. 14 – 16, hvor der vil være mulighed for at hilse på de to kunstnere og nyde et glas vin.

Udstillingen løber frem til den 31. december og kan opleves i hele galleriets åbningstid.

OM GALLERI VISBY:

Galleri Visby er Nordjyllands største kunsthåndværkergalleri, og præsenterer kunst og kunsthåndværk på internationalt niveau fra over 50 udstillere indenfor kategorierne keramik, billedkunst, smykker, træ, pileflet, læder og tekstil samt et udvalg af bjesk, rom og gin. Udover galleriets faste udstillere, vises der året rundt skiftende særudstillinger.