Nyhed

Velkommen til juryen for Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2023

Hver Biennale har et tema, der præsenteres sammen med et Open Call, som alle kunsthåndværkere og designere i Danmark kan byde ind på. Efterfølgende vil en jury af professionelle fagfolk udvælge de projekter, der går videre til udstillingen og prisen på 100.000 kroner.
Mød juryen for Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2023

Jonas Kasper Jensen Foto: Trine Juulsen

Jonas Kasper Jensen

Jonas Kasper Jensen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Städelschule. Han er fellow researcher i cryptokunst på The European Blockchain Center og kunstnerisk vejleder på SpaceSeven. Jensen er redaktør på online tidsskriftet The Tokenizer, som publicerer oplysende artikler og interviews om cryptokunst og NFT’er.

Jensen arbejder i mødet mellem digital kunst og teknologi. Jensen har arbejdet med blockchainteknologi i sin kunst siden 2015. Jensen er en tidlig adopter af cryptokunst og NFT’er og hans NFT værker er i over 200 samleres kunstsamling internationalt.

Du kan høre ham fortælle om sit arbejde og NFT i infomødet om Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2023

Anne Thomasen Foto: Elke Numeyer-Windshuttle

Anne Thomasen

nne Thomasen har arbejdet på Malmö Konstmuseum som kurator siden 2019. Før dette har hun været engageret som daglig leder for Galleri Susanne Ottesen, daglig leder af Charlottenborg Fonden og digital ansvarlig i Den Frie Udstillingsbygning.

Inden for den akademiske kontekst af visuel kultur, kunsthistorie, digital teori, designkultur og æstetik spænder hendes primære interesseområde mellem kunst, digital kultur og politik.

Julius Værnes Iversen Foto: Michael Rygaard

Julius Værnes Iversen 

Julius Værnes Iversen er kreativ direktør og grundlægger af TABLEAU.
Han arbejder som autodidakt designer og kunstner i feltet mellem kunst og design, og i sit eget virke, fokuserer Julius på botaniske installationer samt objekt- og spatial design.

Julius kuraterer hovedsageligt udstillinger med arkitekter, designere og kunstnere for at opnå en bred forståelse af et narrativ og skabe en mere flydende overgang mellem de forskellige kreative brancher, som f.eks undersøger hvornår et møbel bliver til et kunstværk, eller når et kunstværk har en funktion.

I mange år har han forsøgt at skabe en plads til botaniske installationer i kunstens verden.

Hilda Piazzolla Foto: Stefan Nilsson

Hilda Piazzolla

Hilda Piazzolla er designer og keramiker, baseret i København. Hun fik sin MA i Keramisk Form fra Det Kongelige Akademi i 2017. Hun er uddannet i de traditionelle keramiske håndværksmetoder i Stockholm, Sverige.

Hilda arbejder med en eksperimenterende tilgang til processer og produktionsmetoder, med fokus på de materielle udtryk i ler. Hun har arbejdet primært med 3D printed keramik de sidste 8 år og er interesseret i additiv fremstilling i kunsthåndværks feltet.

Hilda arbejder desuden som projektleder for udstillingsstedet Peach Corner og har sit studio på Frederiksberg.

Kari Svarre og Anders Petersen. Foto: Enok Holsegård

Bygning A ved Kari Svarre & Anders Petersen

Bygningen på Kløvermarksvej 70 husede engang administrationen til Mærsk Raffinaderi, men er i dag hjemsted for en hyldest til dansk kunsthåndværk og design. På førstesalen har udstillingsstedet fået navnet Bygning A. Her fokuseres på at formidle det bedste inden for dansk design og kunsthåndværk. Både internationale tematikker og udstillere bidrager med forfriskende nye perspektiver på dansk designtradition.

Bag Bygning A står Kari Svarre og Anders Petersen. Bygning A og A. Petersen er toneangivende på den danske designscene, og foruden udstillingsstedet driver de også butik og værksteder og producerer møbler i stueetagen. Fælles for de to etager er fokus på fortællingen om det gode håndværk og en vedholdende udforskning af forståelsen for form, farve, materiale og funktion.