Viden

Videns- og inspirationswebinarer

Lyt med, når vi åbner for en række inspirerende webinarer om bæredygtighed og designpraksis.

Deltag i 6 åbne videns- og inspirationswebinarer under ECO-design Challenge projektet

 

I løbet af 3-5 år vil EU stille minimumskrav til produkternes cirkulære egenskaber for de virksomheder, der sælger til EU’s indre marked. Det er derfor afgørende for virksomheder, kunsthåndværkere og designere at udvikle  produkter, services og systemer, der lever op til EU’s ECO-design forordning.

ECO-design Challenge byder i efteråret alle interesserende indenfor til en webinarrække om direktivet.
Du kan deltage i 6 åbne videns- & inspirationswebinarer, hvor vi zoomer ind på forskellige aspekter af bæredygtighed og designpraksis. Vær med, når vi ser eksempler på og diskuterer, hvordan du som kunsthåndværker og designer kan arbejde med ECO-Design direktivet og få en konkurrencefordel på markedet.

Du kan hoppe med på et enkelt webinar eller deltage i hele rækken.


Se webinarrækken her:

11. august 2022, 16.30 – 18.00
‘ECO-Design direktivet – krav til fremtidens produkter og services’

På dette webinar gennemgås de vigtigste parametre i forordningen, og hvorfor du som kunsthåndværker- og designvirksomhed har behov for at interessere dig for EU-lovgivning.
Se Arne Remmen, professor, Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling ved Aalborg Universitet og Else Skjold, Lektor, Ph.d., i design og bæredygtighed, Det Kongelige Akademi

Læs mere og tilmeld dig her


18. august 2022, 16.30 – 18.00

‘Bæredygtighedsstrategi og certificering’

Hvad vælger vi til og hvad vælger vi fra, når vi skal vælge certificeringer?
Hør Mette Qvist, CEO, Green Building Council Denmark og v/ Morten Hove Tang-Jensen, Co-founder, kissCSR

Læs mere og tilmeld dig her


1. september 2022, 16.30 – 18.00

Cirkulær økonomi – når affald bliver til nye materialer

Bliv klogere på, hvordan Miljøstyrelsen arbejder med at få den danske befolkning til at handle cirkulært, og hvordan man som virksomhed kan gentænke ressourceforbrug og materialedesign i et cirkulært tankesæt. Mød Nina Espergaard Hassel, kontorchef for enhed for Cirkulær Økonomi og Affald, Miljøstyrelsen og Wickie Meier, CEO Really ved Kvadrat

Læs mere og tilmeld dig her


8. september 2022, 16.30 – 18.00
Design til adskillelse og genanvendelse
Webinaret handler om, hvordan vi får ressourcer fra udtjente produkter til at leve igen i nye eller nyrenoverede produkter. Ved Rikke Ullersted, CEO, The Upcycl og Nils Knudsen, direktør, Magnus Olesen

Læs mere og tilmeld dig her


15. september 2022, 16.30 – 18.00
Dokumentation af cirkularitet
Webinaret sætter fokus på krav til virksomheders dokumentation af processer i forbindelse med designets levetidsforlængelse og ”hullerne.” Mød Elisabeth Aarestrup Voss, Certification Manager, Control Union Certifications og Vagn Jelsøe, chefkonsulent, Bæredygtigt forbrug, Forbrugerrådet Tænk.

Læs mere og tilmeld dig her


6. oktober 2022, 16.30 – 18.00
Materialestrømme – når affald bliver til produkter

Webinaret handler om materialestrømme – hvordan affald bliver til nye produkter. Hør hvordan denne model skaber værdi hele vejen rundt. Hør Marius Myking, Director Of Product Design, Snøhetta  (oplæg på engelsk) og Niels Jakubiak Andersen, Founder og CEO, Næste.

Læs mere og tilmeld dig her

 

Hvem står bag
ECO-design Challenge 2022 er et samarbejde mellem Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD), Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd), og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Yderligere info: Birgitte Markussen, projektleder – 2276 7990 – birgitte@ldcluster.com