Viden / Event

Webinar: Dokumentation af cirkularitet

Webinaret sætter fokus på krav til virksomheders dokumentation af processer i forbindelse med designets levetidsforlængelse og ”hullerne.”

Vagn Jelsøe - chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk. Pressebillede

 

Er vi som forbrugere klar til det bæredygtige valg?

Global Recycle Standard og Recycle Claim Standard er NGO-baserede certificeringer, der fokuserer på graden af genanvendelse af tekstiler i nye produkter. Control Union tilbyder certificeringerne i Danmark.

Certificeringerne skaber transparens og giver køber eller forbruger en mulighed for at sammenligne produkter og træffe et oplyst valg.

Oplægget sætter fokus på krav til virksomheders dokumentation af processer i forbindelse med designets levetidsforlængelse og ”hullerne”.

Forbrugerrådet Tænk arbejder for at gøre det bæredygtige valg til det lette valg for forbrugeren. Det gør de ved at informere, teste og rådgive, så flest mulig får viden og kompetencer og selv kan foretage et godt valg.

Vi kigger på certificeringer set med forbrugerens øjne. Hvordan kan man som forbruger gennemskue ”greenwashing”? Hvilken type dokumentation har forbrugeren brug for?

 

v/ Elisabeth Aarestrup Voss

Certification manager, Control Union Certifications DK, SE, NO

Elisabeth Voss har arbejdet i tekstilbranchen med produktudvikling, indkøb og lagerstyring i over 20 år.

I år er hun startet som Certifications Manager for Control Union Denmark. På kontoret i Danmark er vi blandt andet ansvarlig for certificering i GOTS og Textile Exchange i hele Scandinavian.

v/ Vagn Jelsøe

Chefkonsulent, Bæredygtigt forbrug, Forbrugerrådet Tænk

Vagn Jelsøe er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, afdelingen for Bæredygtigt forbrug. Som forbrugere vil vi gerne have god samvittighed i vores indkøb, men der skal ikke være for mange udfordringer i købet. Det skal være nemt, tilgængeligt og attraktivt at foretage det mest bæredygtige valg.

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation, som i praksis fungerer som forbrugernes ’vagthund’. Igennem tests, undersøgelser, høringssvar og oplysning bliver forbrugeren klædt på til at træffe de rigtige valg, når der skal købes ind af stort og småt.

Hvornår: 15. september 2022, 16.30 – 18.00, online

TILMELD DIG HER

Eco-Design Challenge Projektet
Webinaret er en del af projektet ECO-Design Challenge. I løbet af projektperioden kan du deltage i 6 åbne Videns & Inspirations webinarer, som stiller skarpt på forskellige perspektiver af bæredygtigt design.

Hvem står bag Eco-Design Challenge?

ECO-design Challenge 2022 er et samarbejde mellem Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd), Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD) og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse