Artikel

Biennalen for Kunsthåndværk & Design konverterer til Bygning A

Biennalen er en scene for samtidens kunsthåndværk og design med en udstilling, en pris og et stærkt formidlingsprogram. I 2023 rykker den ind i fremtiden.

Biennalemodtager 2021, Helle Vibeke Jensen, ved sit værk "Jeg tager det hele med." Foto: Maria Tuxen

 

Biennalen sætter hvert andet år fokus på samtidens kunsthåndværk og design med et stærkt formidlingsprogram, en Open Call-udstilling og en eftertragtet pris på 100.000 kr. Til hver Biennale knyttes et tema, der skal være med til at understøtte faglig udvikling og samfundsmæssig relevans.

Siden 1995 har foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere arrangeret Biennalen i samarbejde med skiftende museer og udstillingssteder. I en årrække har Biennalen haft fast base i København, og i 2021 flyttede den til Koldinghus. I 2023 er Biennalen atter tilbage i København og bliver vist i Bygning A på Kløvermarksvej på Amager, der er byder på en helt unik udstillingsramme.

 

Kunsten at opleve
Bygningen på Kløvermarksvej 70 husede engang administrationen til Mærsk Raffinaderi, men er i dag hjemsted for en hyldest til dansk kunsthåndværk og design. På førstesalen har udstillingsstedet fået navnet Bygning A. Her fokuseres på at formidle det bedste inden for dansk design og kunsthåndværk. Både internationale tematikker og udstillere bidrager med forfriskende nye perspektiver på dansk designtradition.

Bag Bygning A står Kari Svarre og Anders Petersen. De er toneangivende på den danske designscene, og foruden udstillingsstedet driver de også butik og værksteder og producerer møbler i stueetagen. Fælles for de to etager er fokus på fortællingen om det gode håndværk og en vedholdende udforskning af forståelsen for form, farve, materiale og funktion.

Anders Petersen fra Bygning A udtaler: ”Bygning A er et udstillingssted dedikeret til mødet mellem mennesker og vores verden, et sted at opleve design, kunst og håndværk og et sted, hvor vi dyrker kunsten at opleve.”

 

Open Call 
De enkelte Biennaler har et tema, der præsenteres sammen med et Open Call, som alle kunsthåndværkere og designere i Danmark kan byde ind på. Efterfølgende udvælger en jury af professionelle fagfolk de projekter der går videre til udstillingen og dermed får chancen for at blive præmieret med Biennaleprisen på 100.000 kr.

 

Hold øje med Open Call på www.biennalen.dk

Se mere på Bygning A

Save the date: Open Call ansøgningsfrist 30.09.2022

Biennalen afholdes fra 27. april – 1. oktober 2023 i Bygning A