Viden

The Fabric of My Life

78 podcasts om tøj og tekstil fortalt på 12 forskellige sprog. Det er bare et af resultaterne fra projektet 'The Fabric of My Life', hvor forskerteamet fra Tyskland, Grækenland og Danmark havde fokus på migration, tøj og erindring.
Læs hvad der er kommet ud af det EU-finansierede projekt mellem museer, uddannelser, kvinder med migrant- og flygtningebaggrund og to tekstilkunstnere i årene 2019-2022.

Foto af Marie-Louise Nosch

 

“Det var ikke kun ord, de mange flygtningekvinder kunne lære os. Det var også indsigt i teknikker og det at mestre tekstile håndværk. Med de mange billige produkter, vi kan købe, er der generelt ikke behov for at kunne reparere og sy om som før, og meget af den viden, der for blot få årtier siden var alment kendt om materialers egenskaber og anvendelsesmuligheder, er nu gået tabt.

Det er en af de største barrierer i den grønne omstilling af modebranchen, hvor vi skal til at varetage vores ressourcer på en måde, der minder om tidligere tiders mere beskedne forbrug: vi skal bruge længe, vi skal genbruge, vi skal bruge alt, vi skal bruge det op.”

– af Anne-Louise Bang, Marie-Louise Nosch og Else Skjold.

 

Læs den nye artikel på Formkraft