Nyhed

Nyt udvalg støtter Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2023

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design har uddelt 3,69 mio. kr. til 79 kunsthåndværk- og designprojekter. Biennalen for Kunsthåndværk & Design har modtaget 250.000 kr.

“108 POINTS OF VIEW” af Kaori Juzu, der deltog på Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2021

 

Det er udvalgets første uddeling, siden de tiltrådte 1. januar 2022. Udvalgsleder Anni Nørskov Mørch fortæller om uddelingen:

”Danske kunsthåndværkere og designere viser vejen for det bæredygtige liv ved at satse på brug og samarbejde. Vi har i ansøgningerne set højt kvalificerede og innovative bud på, hvordan vi bedst bruger og genbruger ressourcer som materialer, kunnen og viden, og skaber kunstnerisk overskud. Det har været et privilegium og meget inspirerende at gennemgå de mange projektbeskrivelser, og vi glæder os meget til at se projekterne udfolde sig som bøger, udstillinger, designværktøjer, opkvalificering og udveksling til glæde for os alle og for design- og kunsthåndværkfeltet i Danmark og udlandet.”

 

Biennalen for Kunsthåndværk & Design sætter hvert andet år fokus på samtidens udøvere med et stærkt formidlingsprogram, en Open Call-udstilling og en pris på 100.000 kr. Til hver Biennale knyttes et tema, der understøtter faglig udvikling og har samfundsmæssig relevans.

I 2021 blev Biennalen afholdt på Koldinghus med 24 deltagende kunsthåndværkere og designere.

Biennalen vender tilbage i 2023. Open Call og Biennaleprogram lanceres i løbet af sommeren 2022.

 

Se projekterne fra Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2021 her

Se alle tildelinger fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design 2022