Udstilling

At spise uden gelænder

Foto Camilla Mortensen

 

Anne Tophøj er keramiker og forsker, og har arbejdet med keramikken i 30 år. Hendes univers er en undersøgelse af hvor langt udtrykket i ler kan strækkes. Eksperiment på eksperiment uden begyndelse eller ende. En kunsthåndværker som forsker i leret og som arbejder konceptuelt med de udstillinger hun skaber. Ofte med forskellige spiseredskaber til bordet som udgangspunkt. På Biennalen for kunsthåndværk og design på Koldinghus i 2021, skabte hun sammen med keramiker Turi Heisselberg Pedersen en opdækning til bordet i dansk ler med plantefarvet keramik, brændt lavt ud fra et ønske om at skabe et stel til bordet med så lavt miljøbelastende aftryk som muligt.

Filosoffen Hanna Arendt (1906-75) peger på at vi i den moderne verden prioriterer arbejde og forbrug, fremfor frembringelse af kunst, nyttige teknologier, politik, værdier og den frie tanke m.v. Hun formulerer et udtryk ”at tænke uden gelænder”. Når vi sidder omkring måltidet, er der et væld af konventioner om hvordan et bord skal se ud. Denne udstilling er et nedslag i det udforskende arbejde Tophøj udfører med leret, med forskellige stelvarer hvor udtrykket er trukket ud i modpoler. Forbered dig på at blive overrasket og giv dig tid til at blive forundret. Dæk bord, spis og tænk uden gelænder med Anne Tophøj.

Anne Tophøj har modtaget adskillige legater og anerkendelser gennem tiden og udstillet over store dele af verden. Hun har bl.a. modtaget 3-årigt arbejdslegat, den ærefulde pris fra Nationalbankens Jubilæumsfond og Bindesbøll medaljen for sit arbejde med keramikken. Hun har undervist mange af vores talentfulde keramikere på Designskolen. Hun er også netop nu udstillet på Clay i Middelfart.

 

Artist talk torsdag den 6. juni kl. 18.00

Tilmelding nødvendig på mail eller telefon eller via hjemmesiden.

Tilmeldingsgebyr på 50 kr. Studerende gratis, men skal tilmelde sig.

 

RUMMET

Brandts Passage 32

5000 Odense C

www.gallerirummet.dk

tlf. 2830 1405

 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Nationalbankens jubilæumsfond