Udstilling

Sidste chance: Besøg Mørkets Kontor på Thorvaldsen

Frem til på søndag den 5. juni kan du møde smykkekunstner Mette Saabye og grafisk designer Helle Vibeke Jensen på Thorvaldsens museum. Her udforsker og arbejder de med Bertil Thorvaldsens store samling af antikke ædelstene, som kan opleves i den anmelderroste særudstilling DYREBAR på museets første sal.

Besøg "Mørkets Kontor", hvor smykkekunstner Mette Saabye og grafisk designer Helle Vibeke Jensen udforsker Bertel Thorvaldsens store samling af antikke ædelstene.

 

De indgraverede smykkestens funktion som signeter og deres kunstneriske udtryk er det centrale omdrejningspunkt for Saabye og Jensens undersøgelser. De kredser bl.a. om, hvordan man til alle tider – fra antikken til i dag – har brugt smykkestenen til at bekræfte ægtheden af dokumenter – ligesom vi ellers kender den håndskrevne eller digitale signatur. På den måde bliver smykkestenene vigtige identitetsmarkører.

 

Mette Saabye på Mørkets Kontor
En dag på kontoret.

 

⁠Saabye og Jensen udforsker også selve museets materialitet – farverne, teksturerne og samspillet mellem lys og skygger – og hvordan det kommer til udtryk i deres proces og færdige værker.⁠

⁠Oplev samtidig Bertel Thorvaldsens smukke samling i den anmelderroste udstilling ’DYREBAR’ på museets første sal.

 

Følg kunstnernes arbejde på Thorvaldsens Museum på Instagram

Se mere fra Helle Vibeke Jensen:

https://www.instagram.com/hebiinu/

Og

Mette Saabye:

https://www.instagram.com/objectsofdesire/

 

Læs om særudstillingen DYREBAR

https://www.thorvaldsensmuseum.dk/udstillinger/dyrebar