Nyhed

Designmuseum Denmark åbner igen

Efter to års renovering byder vores nabo, Designmuseum Denmark, endelig publikum indenfor igen.
Fra søndag den 19. juni kan du atter besøge museet og opleve hele otte nye udstillinger, en redesignet butik og café samt Københavns grønneste museumshave.

Designmuseum Denmark genåbner med 8 nye udstillinger. Foto: Luka Hesselberg

 

Museets genåbning markeres med en række forskellige arrangementer, hvor gæster kan opleve nye udstillinger, ny butik og café og havefaciliteter.

Museumsdirektør Anne-Louise Sommer udtaler:

“Det er med stor glæde, at vi nu melder datoen ud for vores genåbning. Vi har de seneste år haft travlt med at gennemføre den mest gennemgribende renovering af museet, siden Kaare Klints oprindelige indretning i 1920’erne. Vi er uendelig taknemmelige for, at vi snart kan byde alle velkommen igen efter den lange nedlukning. Vi har også brugt tiden på at gentænke hele museumsoplevelsen, så noget af det man vil opleve, når vi genåbner, er en ny måde vores udstillinger er designet og formidlet på. Vi har mere fokus på samtidens store temaer, som grøn omstilling, sundhed og identitet. Vi mener at design, mere end nogen sinde, kan være med til at trække vigtige tråde, fra historiske landvindinger og frem til nutidens globale og nationale udfordringer. Design er et prisme, igennem hvilket vi kan forstå menneskers behov, drømme og adfærd gennem forskellige tider. Det er et felt i rivende udvikling, og vi ønsker, gennem vores udstillinger, aktivitets- og formidlingsformater at være et levende designarkiv og et hus, hvor alle er velkommen.”

 

Nyt udstillingsprogram 2022 – fem highlights
Museets åbningsprogram rummer både større og mindre udstillinger, der dækker hele spektret af design: Fra fortidens wonders til modernismens store ikoner og samtidens væsentlige temaer.

 

Fremtid og samtid
The Future is Present er den første udstilling man møder. Her stilles skarpt på, hvordan nutidens designløsninger, og processen bag, taler ind i fremtidens store udfordringer som sundhed, klima og identitet. Udstillingen viser i et poetisk univers, scenograferet af det danske arkitektstudio Spacon&X, eksempler på hvordan vi kan komme til at transportere os, arbejde, bo og gå klædt i fremtiden. Og den inviterer os alle til at tænke med. I forlængelse af fremtidsudstillingen er AKUT museets nye eksperimenterende rum for samtidsscenen, hvor skiftende udstillinger sætter dagsaktuelle temaer og talenter til debat. Det første tema handler om bæredygtighed og mode.

 

Mønsterkraft
Samtidsperspektivet går igen i udstillingen Mønsterkraft; et legende og visuelt sanseligt univers, der giver nyt liv til nogle af museumssamlingens mest fabulerende og farverige mønstre. Udstillingen skabes i samarbejde med multikunstner, musiker og designer, Henrik Vibskov.

 

WONDER
”WONDER” består af fem specialdesigende udstillingsrum. Som gæst træder man først ind på museets magasin og inviteres derefter indenfor hos en privat samler. Udstillingen rummer desuden et specialdesignet, gulv-til-loft sættekassesystem, som indeholder alt – fra nøglehuller til vifter, og vidunderlige te-maskiner. Læg dertil, de helt unikke samlinger af snustobaksdåser og japanske sværdprydelser.

 

Sølv-skatkammer og langbord
Fascinationen fortsætter ind i et særligt indrettet sølv-skatkammer, med et nøje kurateret udvalg af de fineste sølvværker fra samlingerne.

Og videre i udstillingen Bord dæk dig! møder man en 13 meter lang glaskube, udviklet af designeren, Boris Berlin. Kuben oplyses indefra og træder frem som en stor gylden sankthansorm i det dunkle rum. I kuben, som er en stor udstillingsmontre, fortælles måltidets designhistorie med syv borde dækket med service fra renæssancen og frem til i dag. Gæsten følger udviklingen fra ”de riges bord” med en overdådighed af sølvopsatser, sjældne unikaglas, og store bord- og skuestykker til modernismens enkle service med gryder designet til at stå direkte på det nu spartansk opdækkede bord.

 

Formens magi er en markant anderledes udstilling, der viser slægtskabet mellem dansk design og andre kunstneriske udtryksformer. Foto af Niels Fabæk

Formens Magi
Endelig kan museets gæster i den anmelderroste udstilling Formens Magi – Kunst og Design se frem til at opleve det bedste inden for møbelkunst, design, kunsthåndværk, billedkunst og arkitektur i det 20. århundrede. Udstillingen, som i 2021 blev vist på Kunsten i Aalborg, er skabt i samarbejde med Louisiana og Kunsten og forener highlights fra de tre museers omfattende samlinger.

 

Ny café, shop og publikumsområder
Museet har også fået nyindrettet alle gæstezoner, hvor man bl.a. kan prøve kræfter med designprocesser i en ny interaktiv installation, IN THE MAKING.

Café, loungeområder og butik har fået et komplet re-design af det prisvindende OeO STUDIO. Ligesom museumshaven i de kommende år vil danne ramme om en række nye kreative tiltag, hvor byens borgere kan møde det kreative vækstlag og prøve kræfter med det gode håndværk og designprocesser i workshops og skiftende udstillinger.

“Museumshaven er et af byens helt unikke grønne åndehuller. Tilbagetrukket fra gadens larm og omkranset af de smukke nyrestaurerede bygninger, rummer haven et kæmpe potentiale for kunstnerisk og kreativ udfoldelse – fra festivaller til udendørs undervisning og meget mere. Alt sammen noget vi er i dialog med Københavns Kommune og andre gode samarbejdspartnere om at udvikle i løbet af de kommende år,” tilføjer museumsdirektør Anne-Louise Sommer.

Læs mere om Designmuseum Danmark her