Stillingsopslag: Kommunikationsmedarbejder til Danske Kunsthåndværkere & Designere

Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD) søger en kompetent kommunikationsprofil. Ansættelse fra 1. marts eller hurtigst muligt derefter. Samtaler afholdes løbende.

Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD) søger en kompetent kommunikationsmedarbejder til at skærpe foreningens profil i offentligheden og internt i samarbejde med bestyrelsen og sekretariat.

Hvem er vi?

Vi er en forening, der arbejder for en kunstnerisk og håndværksmæssig udvikling af dansk kunsthåndværk og design. Som vores nye kommunikationsmedarbejder vil du få en central rolle med stor berøringsflade i hele organisationen. Du vil blive en del af et fællesskab med forskellige fagligheder, som hver dag arbejder sammen for at styrke kunsthåndværk-og designområdet.

Det sker i tæt dialog med vores medlemmer, bestyrelsen, en lang række interessenter og internationale samarbejdspartnere. Du vil blive en del af et lille sekretariat, hvor vi har forskellige ansvarsområder, men ser en klar værdi i at samarbejde om opgaverne og hjælpe til der, hvor der er behov for det.

Fysisk er sekretariatet placeret i forbindelse med foreningens projektrum Officinet, som ligger foran Designmuseum Danmark i Bredgade, København. Der er fast åbnings- og telefontid tirsdag-fredag ml. 12-16, og du skal forvente weekend og aftenarbejde i forbindelse med afvikling af arrangementer.

 

Jobbet

Vi forestiller os, at du er uddannet indenfor kommunikation eller har anden relevant uddannelse, og at du har nogle års erfaring med både ekstern og intern kommunikation – gerne i en fagpolitisk styret organisation.

Som vores kommunikationsmedarbejder evner du at rådgive organisationen, når kommunikation om nye tiltag eller forandring skal tilrettelægges, ligesom du har erfaring med at udforme konkrete kommunikationsprodukter, så som nyhedsbreve, PR-materiale, pressemeddelelser, kampagner o.lign. Du vil få ansvar for vores interne nyhedsformidling på intranettet, hjemmesiden og SoMe platforme.

Du skal være en holdspiller, som kan se værdien i at sparre og involvere andre. Samtidig skal du kunne arbejde selvstændigt, tage initiativ og følge til dørs. Du skal kunne trives både i at være en del bag skærmen på et lille kontor og stille dig op og formidle i forsamlinger. Derud over vil du tage aktiv del i løsningen af en række andre kommunikationsopgaver, der er med til at udvikle DKoD som en attraktiv medlemsforening.

 

Nogle af de opgaver du bliver involveret i er:

  • Projektledelse af forskellige projekter
  • PR i forbindelse med udstillinger, markeder og andre begivenheder
  • Fundraising
  • Præsentationer på netværksmøder
  • Afvikling af årsmøde
  • Planlægning af Biennalen for Kunsthåndværk & Design
  • Drift af netværk
  • Samarbejde med designere, programmører og trykkerier i forbindelse med udgivelser/hjemmeside
  • Besvare daglige henvendelser fra medlemmer, netværk og samarbejdspartnere

 

Du skal sagt med andre ord have lyst til en afvekslende hverdag, hvor din faglighed bliver sat i spil, udviklet og værdsat.

Den ideelle kandidat

Besidder en skarp pen, har erfaring med kommunikation og presse og en grundlæggende nysgerrighed overfor andre mennesker og har desuden erfaring med:

  • Interessevaretagelse og politiske processer fra en organisation, virksomhed eller myndighed
  • Kunsthåndværk – og designområdet.
  • Skriftlig og mundtlig formidling på engelsk
  • Projektledelse og fundraising.
  • Billedbehandling, power point (og lærer let grafiske og tekniske programmer)
  • CMS (WordPress), Mailchimp og Sociale Medier
  • Korrekturlæsning, referatskrivning, pressemeddelelser

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder dig et fast job i en forening med stærk forankring i kunsthåndværk og designområdet, hvis mission er at skabe de bedste rammer og vilkår for vores godt 530 medlemmer. Du bliver en del af et spændende arbejdsmiljø, hvor vi igangsætter nye initiativer og udvikler foreningens kommunikationsplatforme. Du vil få et bredt netværk inden for det kulturelle område både i Danmark og i vores nordiske nabolande.

Har du lyst til at vide mere?

Du kan få yderligere oplysninger om stillingen hos HR ansvarlig bestyrelsesmedlem Sia Mai på 23 34 93 33. Du kan læse mere om Danske Kunsthåndværkere & Designere her

Vi håber på en ansættelse den 1. marts eller hurtigst muligt derefter.

BEMÆRK KORT ANSØGNINGSFRIST

Ansøgning, cv og bilag sendes online som PDF til bestyrelsen@dkod.dk senest 15. februar. Vi afholder samtaler løbende. Jobbet er en fuldtidsstilling. Ansættelsen følger funktionærlovens bestemmelser. Løn efter kvalifikationer.

Danske Kunsthåndværkere og Designere

Bredgade 66 1260 København K

Danske Kunsthåndværkere & Designere blev stiftet i 1976 og har til formål at arbejde for en kunstnerisk og håndværksmæssig udvikling af dansk kunsthåndværk og design og at udbrede kendskabet til og brugen af kunsthåndværkere/designere og deres arbejder i alle dele af samfundet. Helt aktuelt er indsatsområdet de kommende år at styrke det fagpolitiske arbejde. Med forskellige tiltag arbejdes der løbende på medlemmernes faglige og erhvervsmæssige interesser samt arbejds- og levevilkår. Derudover er der fokus på at styrke og koordinere feltet med henblik på at skabe forståelse for og anerkendelse af kunsthåndværk og design som kulturfaktor.