Viden

Formkraft: Kunsthåndværk i en digital tid

Hvilken rolle spiller kunsthåndværkerne og designerne i det streamede samfund, når de taktile oplevelser bliver færre og den fysiske interaktion overtages af streaming, sociale medier og netshopping? Formkraft dykker ned i temaet Kunsthåndværk i en digital tid.

Foto: Stine Bidstrup. Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2021. Fotograf Dorte Krogh.

Hvilke muligheder og konsekvenser har digitaliseringen af samfundet for vores materielle forståelse, udviklingen af håndværk og læring? Hvordan har designskolerne taget digitale teknologier ind i undervisningen og koblet dem med materialeundersøgelser?

Dette nummer af Formkraft dykker ned i Kunsthåndværk i en digital tid i anledningen af Statens Kunstfonds konference med samme navn og følger emnet op gennem interviews og perspektiverende artikler. Anne Louise Bang giver eksempler på, hvordan designskolerne har taget digitale teknologier ind i undervisningen og koblet dem med materialeundersøgelser. Helle Graabæk overvejer de kompetencer, som udvikles gennem kunsthåndværk.

Konferencen Kunsthåndværk i en digital tid streames den 20. januar 2022.

Lederen “Superbrugere – mellem digitale og materielle sfærer?” er skrevet af Anders V. Munch, dr.phil., ph.d., cand.mag. i idéhistorie og kunsthistorie. Læs leder

Læs mere om konferencen Kunsthåndværk i en digital tid

Formkraft – digitalt arkiv og kontemporært tidsskrift

Formkraft er Danske Kunsthåndværkere & Designeres nye digitale portal, der rummer et omfattende arkiv af digitaliserede og søgbare tidsskrifter og kataloger fra perioden 1948-nu. Historien fortsættes og aktualiseres i nye publikationer. Formkraft er ikke et nyhedsmedie, men har en undersøgende tilgang til nutidens kunsthåndværk og design med artikler, hvori der spørges hvorfor og hvordan snarere end hvad og hvornår. Et fagligt redaktionsråd planlægger 4 årlige temaer. Alt materiale er frit tilgængeligt og oversættes til engelsk.

Læs mere på Formkraft

 

Modtag nyhedsbrev fra Formkraft

Du kan skrive dig op til at modtage nyhedsbreve fra Formkraft, når der præsenteres et nyt tema, nyt på tidsskriftshylden mv. Skriv dig op her