Nyhed

Trapholt modtager kulturlivets nye branchepris

Trapholt fik mandag aften overrakt kulturlivets nye branchepris. Karen Grøn, direktør for Trapholt, modtog prisen og vinder for de to borgerinddragende kunstprojekter ”LIGHTHOPE” og ”Tæt på Træer”, der sikrede, at Trapholt aldrig lukkede under corona.

Fot: LIGHTHOPE, Trapholt

Prisen blev uddelt på branchemødet: Fremtidens Kulturliv, hvor et samlet dansk kulturliv på tværs af kulturbrancher og kunstformer delte viden og udvekslede ideer om nye initiativer i kulturlivet under coronakrisen.

Trapholt modtager den nye kulturpris for de to borgerinddragende kunstprojekter LIGHTHOPE og Tæt på Træer, der blev til ved hjælp af omkring 1750 frivillige, som undervejs i projekterne hæklede og quiltede bidrag til kunstværkerne af Hanne G og Rasmus Bækkel Fex (LIGHTHOPE) samt Tina Ratzer (Tæt på Træer).

”Det betyder meget at modtage en så stor anerkendelse for det arbejde, som Trapholts team har lagt under coronakrisen. Vi har fra starten været optagede af, hvordan vi som museum kunne spille positivt ind i vores liv og skabe nye rum for fællesskaber, kreativitet og trivsel. Det har været en holdindsats, som opstod i tæt samspil mellem dygtige kunstnere, engagerede borgere og Trapholt”, siger Karen Grøn, direktør for Trapholt.

Læs mere om Trapholt