Officinet / Udstilling

En Ny Værdighed af møbeldesigner Anker Bak

Med ‘En Ny Værdighed’ åbner møbeldesigner og møbelsnedker Anker Bak op for sin dybt personlige tilgang til at lave møbler og hjælpemidler. Gennem Baks omsorgsfulde designfilosofi vil soloudstillingen udfordre vores møbeltradition, nedbryde tabuer og starte samtaler om menneskelig værdighed i en tid, hvor nye løsninger og fortællinger er nødvendige.

Kisten "Ro". Design: Anker Bak. 2022. Foto: Carsten Ingemann.

 

Hvordan designer man en krykke med udgangspunkt i omsorg? Kan en kiste starte samtaler om døden? Og hvornår kan man kalde en rollator for et møbel?

 

I en verden af stadig flere borde og stole er det bare nogle af de spørgsmål, Anker Bak bruger sit arbejde til at udforske.

 

Der er krykken til mormoren, som gav hende den værdighed, hun ikke kunne finde i andre krykker. Støtten, der skulle hjælpe morfaren op af lænestolen. Den organiske og lette kiste ‘Ro’ designet til bedsteforældrene som et sidste farvel. Det er umuligt at adskille Anker fra designarbejdet, som er båret frem af hans eget liv og relationer.

 

Når han taler om sine møbler, er det derfor også med ord som nødvendighed og værdighed, fordi han har et dybtfølt ønske om at løse dagligdagens problemer. Baks arbejde har nok udgangspunkt i design og håndværk, men han er lige så meget historiefortæller. Uanset titlen insisterer han på, at møbeldesigneren skal hjælpe og inspirere os i en tid, hvor der er brug for nye veje.

 

Soloudstillingen i Officinet er første del i en række af designfortællinger under titlen ‘Stories in Wood’. Her sætter Anker Bak fokus på møbler og design som et funktionelt og æstetisk mulighedsrum, hvor designere kan fortælle personlige og fremsynede historier.

Propelstok. Design: Anker Bak.

 

Biografi:

Anker Bak (f. 1983) er en dansk møbeldesigner og møbelsnedker, der arbejder i træ. Han har blandt andet designet ammestolen ‘Rocking Nest Chair’, som produceres af Carl Hansen & Søn, kisten ‘Ro’, der produceres af Tommerup Heilskov og sættes til salg i efteråret 2022. Han har vundet og været nomineret til flere danske og internationale design- og håndværkskonkurrencer.

Fernisering 29. september 2022 kl. 16-20

EVENTS UNDER UDSTILLINGEN

Til ferniseringen er der live podcast og talk med Anker Bak og Pernille Stockmarr, Ph.d. i design og æstetik og museumsinspektør på Designmuseum Danmark, rundt om titlen “Værdighed i design”. Samtalen er en del af AM Copenhagens podcast serie “Design Kan” med vært, designer og partner i AM Copenhagen Kristina May Fries.

Live talk “Værdighed i alderdom og sygdom” den 6. oktober kl. 17 -18.

Ekstraordinært åben på Kulturnatten fre. 14. oktober kl. 18-24

Udstillingsperiode: 29. september – 23. oktober 2022

Åbningstider: tirs.- fredag 12-16

Gratis entré

Officinet

Bredgade 66

1260 København K.

#officinet

 

Udstillingen er støttet af:

Statens Værksteder for Kunst

Statens Kunstfond

Fogs Fond

Tommerup Heilskov

Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond