Officinet / Udstilling

Remnants of the future

Som en del af udstillingsrækken Nye talenter i Officinet udstiller Daniela Bergschneider og Lisbet Thorborg Andersen i juli måned. De to kunstnere, der er bosat i Bergen, Norge og på Bornholm, deler en interesse for skulpturelle undersøgelser i keramik.

Samarbejdet opstod i forlængelse af Project Network programmet på Guldagergaard International Ceramic Research Center, hvor de to unge talenter mødtes i 2020.

Lisbet Thorborg Andersen, Hidden while we are alive, 2020, Daniela Bergschneider, Meander I (Detail), 2020

Mens Lisbet Thorborg Andersen anvender sandstøbning, som en form for omvendt arkæologi, til at skabe symmetriske figurationer i keramik, undersøger Daniela Bergschneider forholdet mellem tekstil og keramik i udformningen af hybride livsformer og organiske strukturer baseret på repetition og transformation.

I begge kunstneres arbejder finder man en fascination for mellemstadier, som kommer til udtryk i former, der befinder sig et sted imellem ‘menneskeskabte’ og ‘naturlige’, ‘levende’ og ‘døde, ‘genkendelige’ og ‘fremmede’. Optagede af det ukendte, søger de efter veje til visuelt at udtrykke noget, som ikke kan kommunikeres med ord.

I Officinet præsenterer de deres værker i forbindelse med en arkitektonisk installation af betonsten, der vækker associationer til en arkæologisk udgravning af hybride livsformer og artefakter fra en verden, vi har glemt.

 

#officinet

Fernisering fredag den 8. juli kl. 16-20

Udstillingsperiode: 8. – 30. juli 2022

Åbningstider: tirs.-søn. 12-16, tors. 12-18

Rundvisning i udstillingen: 28. juli kl. 17

 

Gratis entré

Officinet

Bredgade 66

1260 København K.