Udstilling / Officinet

INTO THE WOODS

”Into the Woods” er en kunstinstallation af tekstile værker, der er skabt af fortællinger fra skovene. Det er en undersøgelse af, om former, mønstre, farver og materialer alene kan genskabe oplevelsen af skoven i et udstillingsrum.

Lene Thomasen udstiller tekstile værker i udstillingen "Into the Woods" i Officinet.

Tekstiler draperes, foldes og hænges op som enkeltstående stillebener der bringer udstillingen ind i et felt mellem interiør og kunst. Ved hjælp af forskellige tekstilkvaliteters iboende udtryk – det taktile og det visuelle – inviteres publikum ind i skovens sanselige rum.

Tekstilformgiver Lene Thomasen har sat fortællinger i centrum for mønsterdesignet og kombinerer det grafiske udtryk med forskellige tekstile teknikker og virkemidler. Skoven afspejles i tekstile materialer i abstraktioner og genkendelige former.

Tanken med installationen er at skabe et visuelt, sanseligt og æstetisk helle for os, der søger et øjebliks fordybelse i en hverdag, hvor gentagne omstillinger, nye tendenser, travlhed og høje forventninger er en rutine. Det er et rum for ”slow life” i storbyens omgivelser, hvor de tekstile værker udstilles og opleves. Er det nu også alene fred og ro, der opstår, eller sker der noget andet i vores indre i mødet med værkerne?

Hvert værk er en hyldest til skoven og iscenesættes i sin egen fortælling, der fremstilles som et stilleben. De er et vin­due ind i skovene og skaber tilsammen en stemning af den omsluttende, helende ro, som skoven danner.

Det tidskrævende arbejde med tekstiler og de udvalgte håndværksmæssige teknikker afspejler på flere måder skovens langsomme tempo. Installationen består af forskellige tekstile kvaliteter med mønstre og strukturer trykt på den traditionelle trykmetode, ophængt på trækonstruktioner, der inviterer til at bevæge sig rundt om værkerne. Kompositionerne på tekstilerne er kunsthåndværket, udtryksformen og sproget, der tilsammen bringer fortællingerne frem.

 

#Officinet

Fernisering torsdag den 12. maj kl. 16-20

Udstillingsperiode: 12. maj – 5. juni 2022

Tirsdag – torsdag åben 12-16
Fredag – mandag åben 10-16. Udstiller til stede.

Gratis entre

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

 

Udstillingen er venligst støttet af

Statens Kunstfond

Grosserer L.F. Foghts Fond

Esther og Jep Finks Mindelegat

Toyota-Fonden

Aarhus Possementfabrik

Statens Værksteder for Kunst