Kursus/workshop / Netværk

ER DU NYUDDANNET KERAMIKER I REGION MIDTJYLLAND? SAVNER DU NETVÆRK, PRAKTISK ERFARING OG VIDEN OM, HVORDAN DU ETABLERER DIG MED EGEN VIRKSOMHED?

DKoD Region Midt vil gerne give nyuddannede en god velkomst i området og en hjælpende hånd til at komme godt i gang. Vi tror på, at et stærkt netværk mellem nye og mere etablerede udøvere er gavnligt for alle parter.

Keramiker Ninna Gøtzsche er initiativtager til velkomstforløbet. Foto: Ninna Gøtzsche

Når man kommer ud i verden som nyuddannet, kan det være svært at finde ud af, hvilken retning man skal gå, og hvor man gerne vil hen. Det kan være rent praktiske ting; hvor skal man lede efter et værksted, hvordan man promoverer sig, hvilket arbejdsliv man ønsker sig og hvilke produkter man gerne vil lave.
En vigtig ting er et godt netværk. Det kan hjælpe med svar på nogle af spørgsmålene og give en base i usikkerheden.

 

Som nyuddannet keramiker fra Region Midt tilbydes du følgende forløb:

Forskellige indgange til det keramiske område
En aften med oplæg fra 6 etablerede kunsthåndværkere og designere fra Århusområdet. Efterfølgende diskussion og spørgsmål, (3,5 timer)

Internationalt netværk / Helle Bovbjerg 
Design for virksomheder / Rebecca Uth
Residencies / Mariko Wada 
Gallerier / Barbro Åberg 
Produktion / Jakob Fiedler 
Butik / Helenaa Hedegaard 

Mentorforløb
1-3 gange halvanden times vejledning med mentor – antallet af mentortimer afgøres af antallet af deltagende nyuddannede. Der findes en relevant mentor til den enkelte deltager efter tilmeldingen.

Netværksskabelse
Opbygning af netværk mellem etablerede og nye keramikere i regionen – hvor der kan udveksles viden om værkstedsmuligheder, udstillingsmuligheder, salgsmuligheder og generel sparring. Der vil blive lavet forskellige miniworkshops for at få informationerne til at flyde. (3 timer)

Talks
De nyuddannede giver hver især korte talks om nye teknikker/tendenser/et projekt – et selvvalgt emne. Dette for at oplyse de etablerede og styrke netværket.

Praktisk info
Forløbet kommer til at foregå i Aarhus i løbet af 2022 og henvender sig til keramikere der er blevet færdige med bachelor, kandidat eller tilsvarende, (inkl. Aarhus Kunstakademis 4-årige uddannelse), inden for de sidste to år, og har bosat sig i Region Midtjylland. 
Datoer for de forskellige arrangementer er endnu ikke fastlagt, men det kommer primært til at ligge sidst på eftermiddagen/aftenen.

Forløbet er arrangeret af foreningen DKoD Midt (Danske Kunsthåndværkere & Designere) med støtte fra Statens Kunstfond. Det er derfor uden betaling for jer nyuddannede.

Vi håber, I har lyst til at være med!
Tilmelding til keramiker Ninna Gøtzsche info@formuleret.dk senest den 1. december 2021.

 

Læs mere om DKoD

Læs om medlemskab i DKoD