Debat

KULTURPOLITISK VÆLGERMØDE DEN 2. NOVEMBER KL. 17-18.30

Tina Ratzer har skabt nye møder mellem beboere og lokale aktører gennem kunsten og styrket fællesskabet i et boligområde i Esbjerg

Kan vi leve uden skønhed?

Kan vi dø uden sang?

Hvordan prioriteres kulturen?

 

Panel: By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V), Tim Vermund (A), Anne Styrishave (R), Kristian Guldfeldt (C), repræsentant for (SF), Søren Freiesleben (Ø), og Carsten Sørensen (O).

 

Dina Vejling og Galleri RUMMET inviterer til kulturpolitisk vælgermøde.

Tirsdag den 2. november kl. 17.00 – 18.30 i Brandts Passage 32, 5000 Odense

 

Moderator Mira Erik byder velkommen og præsenterer panelet og aftenens program.

 

Væver Tina Ratzer giver et  kort oplæg om projektet ”6705 + Statens Kunstfond”. Med projektet har Ratzer skabt nye møder mellem beboere og lokale aktører gennem kunsten og styrket fællesskabet i et esbjergensisk boligområde, der kan sammenlignes med Vollsmose. Ratzer vil belyse hvordan Esbjerg kommune i dette projekt på anderledes vis satsede kulturkronerne uden præcis at kende resultatet. Ratzer vil pege på både kunstens socialpolitiske potentiale og på vigtigheden af at kunst også udøves kun for kunstens skyld.

 

Odenses kulturpolitik fra 2019 udsiger, at Odense skal være kendetegnet ved mod og mulighed for, at alle der vil, kan være medskabere af et levende kunst- og kulturliv af høj kvalitet.

 

Men mener vores politikere overhovedet noget om kultur? Bekymrer de sig overhovedet om kvalitet? Hvorfor skar de 20% af kulturbudgettet i 2019? Hvem kæmpede for hvad? Hvem ofrede hvem? Har socialdemokraterne glemt hvem Julius Bomholt er? Og hvad drømmer de egentlig om at gennemføre, hvis de får flertal ved valget?

 

Vi hævder som arrangører at al politik er kulturpolitik. Derfor er det vigtigste vælgermøde det kulturpolitiske vælgermøde.

 

Vel mødt!

 

Moderator Mira Erik

Vært Dina Vejling – dansk kunsthåndværk – galleri RUMMET

 

Kilde: pressemeddelelse fra Dina Vejling – Dansk Kunsthåndværk