BENTE BROSBØL HANSEN og GAIA TRAMPEDACH

Hvad sker der når man sætter to kunstnere overfor hinanden, som både i udtryk og erfaring er hinandens modpoler, men som har en særlig æstetisk indfølingsevne til fælles? Det vil vise sig, når keramiker Bente Brosbøl og billedkunstner Gaia Trampedach sammen udstiller på Galleri Visbys Efterårsudstilling. 

Der afholdes fernisering på åbningsdagen, d. 8. oktober kl. 14-16. Her vil der være mulighed for at hilse på de to kunstnere, opleve udstillingen og nyde et glas vin. 

Bente Brosbøl Hansens keramik med det stringente mønsterdesign går her op i en højere enhed.

 

BENTE BROSBØL HANSEN (f.1961) er en enestående dansk kunsthåndværker, og hendes keramiske værker er i en klasse for sig. Hendes dynamiske formsprog og stringente mønsterdesign går op i en højere enhed, og er noget af det, der gør hende til noget helt særligt. Bente Brosbøl Hansens værker er holdt i afdæmpede farver med levende, grafiske mønsterdekorationer, som hun tilpasser til hver enkelt værk. Mange af mønstrene har deres oprindelse tusinder af år tilbage i Islamisk, japansk og antik romersk kultur. Resultaterne er både tidløse og samtidigt ultramoderne. Til udstillingen i Galleri Visby medbringer Bente Brosbøl en række nye værker. 

Bente Brosbøl Hansen er uddannet pottemager i 1982, og har siden da levet af sin keramik, bl.a. som frihåndsdrejer for Royal Copenhagen. Dertil kan hun prale af titlen som regerende 20-foldig verdensmester i teknisk drejning. I dag driver Brosbøl Hansen sit eget værksted på Söderåsen i Skåne, Sverige, hvor hun har været bosat i 26 år. 

Det klinger ikke helt rigtigt at kalde GAIA TRAMPEDACH (f. 1995) for et nyt ansigt på den danske kunstscene, for trods sin unge alder, så har hun været i gang med sit kunstneriske virke længe. Og skønt kunsten løber i hendes årer, som efternavnet måske afslører, så er Gaia altså helt sin egen. 

Gaias motivverden er en udforskning af menneskets krop og sind, vores omgang med hinanden og naturen, ofte skildret som biologiske mutationer hos dyr og mennesker. Ved hjælp af bl.a. sin glimrende anatomiforståelse formår hun at gengive sine vanskabninger med en æstetisk sensitivitet, der giver værkerne en urovækkende og kontrastfyldt skønhed. Udtryksformen er nysgerrig og foranderlig, og hun bevæger sig ubesværet mellem forskellige teknikker og medier som fx tegning, maleri og skulptur. Til udstillingen i Galleri Visby medbringer Gaia Trampedach værker fra serien Evolution, som nysgerrigt undersøger en fremtid hvor menneskelig evolution bliver en sammensmeltning mellem mennesker, dyr, natur, maskiner og sci-fi elementer til groteske kimærer og cyborgs i form af tegninger og skulpturer. 

 

OM GALLERI VISBY: 

Galleri Visby er Nordjyllands største kunsthåndværkergalleri, og præsenterer kunst og kunsthåndværk på internationalt niveau fra over 50 udstillere indenfor kategorierne keramik, billedkunst, smykker, træ, pileflet, læder og tekstil samt et udvalg af bjesk, rom og gin. Udover galleriets faste udstillere, vises der året rundt skiftende særudstillinger. 

Du finder Galleri Visby, i sammenhæng med keramiker Dorte Visbys værksted, i den 200 år gamle lade på Mårupgård. På kanten af Lønstrup Klint, og med resterne af Mårup Kirke i baghaven, ligger gården – helt bogstaveligt – på grænsefladen mellem Lønstrup by og det storslåede landskab omkring Rubjerg Knude. 

 

Praktisk info:
Udstillingsperiode: 8. oktober – 31. december 2021
Fernisering: 8. oktober kl. 14.00
Åbent alle ugens dage 11-17
Adresse: Galleri Visby, Mårup Kirkevej 62, Lønstrup, 9800
Læs mere om udstillingen: www.gallerivisby.dk