Nyhed / Priser

Lisbeth Reitz modtager DKoDs studielegat 2021

Stort tillykke til Lisbeth Reitz, der modtog Danske Kunsthåndværkere & Designeres studielegat på Designskolen Kolding den 25. august 2021.

Tekstildesigner Lene Frantzen (th) overrækker legatet til Lisbeth Reitz på Designskolen Kolding

"Indsigterne fra brugerne udfolder hun i en imponerende prototype-undersøgelse og med et resultat, som gør os klogere på, hvordan berøring kan fremkalde beroligende følelser ved hjælp af det rette materiale"


I sit projekt viser Lisbeth en dyb forståelse af, hvordan taktilitet og fysiske materialer kan understøtte brugere med udfordringer. Hendes materialeforståelse gør hende i stand til at facilitere workshops ved hjælp af fysiske ’probes’, som resulterer i dybe indsigter i de faktiske følelser, som personer med søvnforstyrrelser oplever. Indsigterne fra brugerne udfolder hun i en imponerende prototype-undersøgelse og med et resultat, som gør os klogere på, hvordan berøring kan fremkalde beroligende følelser ved hjælp af det rette materiale, herunder dets vægt og forbindelse til kroppen.

I sit projekt bidrager Lisbeth med nye metoder, som kan hjælpe Dan Foam (Tempur) i gang med deres produkt- udvikling. Og ikke mindst viser hun, hvordan man kan forbinde materiale og empati i konkrete, fysisk ”designede” objekter, som har potentiale til at øge livskvaliteten for en gruppe mennesker, som ofte oplever at blive ekskluderet. 

 

Om studielegatet

DKoD ønsker at befordre og belønne håndværksmæssig kunnen og materialeforståelse blandt årets dimittender ved designskolerne. Derfor stiftes Danske Kunsthåndværkere & Designeres Studielegat. Legatet tildeles årligt en dimittend fra Kolding Designskole og en dimittend fra Danmarks Designskole – begge på kandidatniveau. Modtagerne skal i særlig grad udvise en håndværksmæssig kunnen og/eller en enestående materialeforståelse.

Legatet udgøres af 5.000,- DKK samt 1 års gratis medlemsskab af foreningen DKoD. Foreningen forventer ingen yderligere rapportering eller redegørelse for brugen af midlerne. 

 

Læs også om legatmodtageren fra Designskolen i København