Viden / Udstilling

Peach Corner, nyt udstillingssted for dansk og international keramik

Peach Corner, nyt udstillingssted for dansk og international keramik. Med skiftende kuraterede udstillinger og et ’Wunderkammer’ med særligt udvalgte værker vil Peach Corner give publikum mulighed for at møde vidt forskellige tilgange til leret og en mangfoldighed af keramiske udtryk manifesteret i både brugsting og skulpturelle værker. 

Loop Works, af Alma Bangsgaard og Hilda Nilsson 29. april – 29. maj, 2021

Peach Corner, nyt udstillingssted for dansk og international keramik

Med skiftende kuraterede udstillinger og et ’Wunderkammer’ med særligt udvalgte værker vil Peach Corner give publikum mulighed for at møde vidt forskellige tilgange til leret og en mangfoldighed af keramiske udtryk manifesteret i både brugsting og skulpturelle værker.

Peach Corner – åbner med eksperimenterende algoritmisk keramik af Hilda Nilsson og Alma Bangsgaard

De er begge uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi med henholdsvis en MA i keramisk design og en MA i arkitektur med speciale i 3D print, og det var her, deres samarbejde tog sin begyndelse:

”Samarbejdet udsprang i lysten til igennem en række forsøg at forene, dele og udvikle vores individuelle, dybdegående viden baseret på års erfaring omkring keramikken i kombination med 3D print-teknikken. Med det formål at frembringe nye måder at benytte denne teknik på, hvor materialets egenskaber og de digitale metoder smelter sammen, er vi derfor nu gået sammen i dette projekt, der demonstrerer nye muligheder for at skabe unikke former og teksturer, gennem digitale produktionsmetoder. Den naturlige bevægelse af det plastiske porcelænsler og programmeringen af matematiske algoritmer resulterer i strik-lignende værker. Værkerne demonstrerer kombinationen af det digitale og et levende materiale.”

Publikum kan se frem til forførende ekvilibristiske værker skabt med algoritmer, højteknologiske dyser og blødt ler. Befriende friholdt for traditionelle kunsthåndværkergreb. Nye former for keramik!

Peach Corner er et dynamisk forum for kunstnerisk materialisering i ler. Peach Corner vil give rum til undersøgende solo- og temaudstillinger i en tro på, at det absolut specielle og særlige ikke nødvendigvis er en modsætning til det fælles og almene. Vi tror på, at det elitære kan mødes med det folkelige – og omvendt.

Peach Corner er et kunstnerdrevet udstillingssted initieret i forening af syv keramikere:
Karen Kitani Harsbo
Hilda Nilsson
Kristine Tillge Lund
Ann Linnemann
Mikael Jackson
Ole Jensen
Bente Skjøttgaard

Udstilling

Loop Works, af Alma Bangsgaard og Hilda Nilsson

Periode

29. april – 29. maj, 2021

Peach Corner

Howitzvej 67 A

2000 Frederiksberg

Danmark

Åbningstider:
Tirsdag-fredag: 12-18,
Lørdag: 11-15