Nyhed

Open Call – residency hos DRIFTSKONTORET

DRIFTSKONTORET – det kunstnerdrevne udstillingssted på Bruunshaab Gl. Papfabrik i Bruunshaab ved Viborg samarbejder med Aarhus Billedkunstcenter om et residency for en midtjysk billedkunstner i perioden 12. - 28. april 2021. Opholdet afsluttes med en mindre udstilling i DRIFTSKONTORET, med fernisering 28. april.

DRIFTSKONTORET, foto: DRIFTSKONTORET

Papfabrikken er en 101 år gammel fabrik, som ligger i de naturskønne omgivelser lige uden for Viborg. Papfabrikken er et arbejdende museum, hvor der fremstilles pap af affaldspapir. Pappet er et genbrugsmateriale, og der skabes dermed bæredygtige kunstværker/installationer.

Formålet med Residency-opholdet er at kunstneren skal undersøge pappets muligheder i en kunstnerisk kontekst. Vi vægter også, at kunstneren kan præsentere en mindre udstilling i DRIFTSKONTORET som afslutning på perioden. Gamle håndværk og samtidskunst smeltes sammen til en stedsspecifik udstilling.
Kunstneren får adgang til Papfabrikkens faciliteter og fri adgang til papmaterialer, pulp, vådt pap og tørt pap. Der er desuden adgang til æskefabrikkens maskiner, hvor det er muligt at skære, folde, nitte, m.m. og sidst men ikke mindst sparring med ansatte på fabrikken.

Praktisk info
DRIFTSKONTORET sørger for: indbydelse, postkort, plakat, annoncering, pressemeddelelse og fernisering, i forbindelse med udstillingen, og er kontakt- og sparringspartner under forløbet.
Residenten modtager et stipendium på 5000 kr. til rejse, forplejning, materialer ud over pappet, der er til rådighed på stedet, udstillingsproduktion o.a.
Herudover honoreres residenten med 1500 kr. for en talk/præsentation i forbindelse med opholdet og udstillingen.
Overnatning i villa ved Viborg Kunsthal. Villaen er beliggende i Riddergade, ved Viborg Kunsthal, og benyttes også til Kunsthallens egne residenter.
Der stilles en cykel til rådighed.
Læs mere om villaen her.

Ansøgning
En motiveret ansøgning på max 1 A4-side PDF (samt tilhørende CV og billedmateriale på max 5 A4-sider PDF, eller link til hjemmeside) sendes til: projektkoordinator@aabkc.dk senest mandag d. 22. marts kl. 12.00. Ansøgere modtager svar hurtigst muligt herefter.
Ansøger udvælges i samarbejde med DRIFTSKONTORET.

Om DRIFTSKONTORET
DRIFTSKONTORET blev etableret i 2020 og drives i fællesskab af keramiker Helle Bovbjerg og billedkunstner Annette Gerlif. En billedkunstner og en kunsthåndværker, der brænder for at sætte initiativer i gang, der går på tværs af fag og kulturer. Vi benytter faglig viden og netværk til at gennemføre nye og innovative udstillinger og projekter.
DRIFTSKONTORET er det første kunstnerdrevne udstillingssted i Viborg Kommune, og er et bidrag til Kommunes øvrige kulturliv. Viborg Kommune blev i 2019 udnævnt til UNESCO Creative City. DRIFTSKONTORET er desuden støttet af Viborg Kommune, og er med til at skabe nye netværk mellem de professionelle kunstnere i Viborg, Kulturinstitutioner i Kommunen/Regionen og de udstillende kunstnere.
DRIFTSKONTORET har lokalitet på fabrikkens 1. sal, hvor det gamle driftskontor oprindeligt lå. Driftskontoret er ca. 15 m2 og er det kontor, hvor driftslederen af fabrikken sad. Udstillingen skal primært foregå “på kontoret”, med mulighed for at inddrage andre områder rundt på fabrikken og naturen udenfor.
DRIFTSKONTORET´s erfaringer fra 2020 er, at de inviterede kunstnerne udfolder sig i processen på Papfabrikken, og kommer nye, uventede og interessante steder hen med deres eksperimenter og undersøgelser i forbindelse med udstillingerne. Der har generelt været en overvældende interesse for DRIFTSKONTORET og Papfabrikken samt stor tilslutning til de aktiviteter der tilbydes – ferniseringer, Artist Talk, Workshops, m.m.
www.driftskontoret.com

Om Bruunshaab Gl. Papfabrik
Bruunshåb Gl. Papfabrik er et arbejdende museum, hvor der fremstilles pap af affaldspapir, og er den eneste igangværende museums-papfabrik i Europa. Ved at etablere DRIFTSKONTORET på Papfabrikken sættes der fokus på et gammelt håndværk og en unik perle i Viborg. Papfabrikken ligger smukt i Mølleådalen ved Bruunshaab – ca. 4 km uden for Viborg by, og besøges årligt af 10.000 gæster fra ind- og udland.
www.papfabrik.dk

Opholdet er støttet af Region Midtjyllands Kulturudviklingsmidler, DRIFTSKONTORET og Bruunshaab Gl. Papfabrik.