Nyhed

Legatmodtager: Belinda Rasmussen

DKoD ønsker at befordre og belønne håndværksmæssig kunnen og materialeforståelse blandt årets dimittender ved designskolerne.  Legatet tildeles årligt en dimmitent fra Kolding Designskole og en dimittend fra Det Kongelige Akademi – begge på kandidatniveau.  Modtagerne skal i særlig grad udvise en håndværksmæssig kunnen og/eller en enestående materialeforståelse.  
Fra Danmarks Designskole har vi fornøjelsen af at ønske stort tillykke til legatmodtager Belinda Rasmussen

Foto: Belinda Rasmussen får overrakt sit legat af glaskunstner og DKoD bestyrelsemedlem, Sia Mai

Belinda’s sans for det kunstneriske, håndværket, materialerne og taktaliteten er så udpræget, at selv den mindste detalje hænger sammen i det store billede.

Man møder ikke ”en Belinda” hver dag. Belinda har en ganske  særlig måde og struktur, som hun møder sit fag med. Hun  lader sig aldrig slå til tåls med, men går videre i sine  undersøgelser, som er en bred sektor af metoder, som kan slå  selv den mest ihærdige af pinden. Belinda har en stor evne til  at få det hele til at gå op i en højere enhed. Belindas sans for  det kunstneriske, håndværket, materialerne og taktaliteten er  så udpræget, at selv den mindste detalje hænger sammen i  det store billede. Dette kan ikke fuldføres, hvis ikke  håndværket er i orden. Og det er Belindas! Hun har en evne til  at forstå materialer og dets kunnen, så hun kan opnå et  samspil, der går hånd i hånd med formgivningen. Her er der  ingen materialer, der bliver tvunget ind i en upassende form,  men hun lytter og forstår denne dialog, som er i højsædet for  at kunne udtrykke en form, som sidder lige i skabet. Belinda  tager også skridtet videre og bruger nye teknologier for at  tilpasse beklædningen menneskets individuelle kroppe.

Af Betitna Bakdal, Belindas vejleder

 

‘Display Floating in Space’

Belinda modtager sit legat på baggrund af sit afgangsprojekt ‘Display Floating in Space’

‘Display Floating in Space’ forsøger at tilskynde folk til at danne en stærkere tilknytning til deres beklædningsgenstand gennem æstetiske oplevelser med vægt på materialer og et legende udtryk. Se projektet her.

Vi ser frem til at følge Belinda fremover.

 

@omhu.studio

Læs om legatmodtageren Fra Designskolen Kolding her.