Udstilling / Officinet

Udstillingen ‘Kredsløb’ er rykket til Århus.

Med udstillingen 'Kredsløb' viser Karina Malling værker, som hver især beskæftiger sig med fænomenet kredsløb. Udstillingen Kredsløb er en samling af værker der indgår i en fortælling, der viser glasset fra dets oprindelse hen imod en ny materialitet, værkerne ’efterligner’ mineraler, geologiske lag og stenarter, eller råglas, som det forekommer i naturen.

Installationsbillede fra Karina Mallings udstilling 'Kredsløb' - Flod/Ebbe. Foto: Kenny Back
Nærbillede af Flod/Ebbe. Foto: Kenny Back
Nærbillede af Flod/Ebbe. Foto: Kenny Back

Kredsløb

Karina Malling bor og arbejder i Aarhus og kan kontaktes for en fysisk eller digital fremvisning via mail eller telefon på karinamallingglas@gmail.com og 53523170.

 

Karina Mallings arbejde med glas tager udgangspunkt i råmaterialet sand

”Jeg tilsætter sandet forskellige kemikalier for at opnå forskelligartede udtryk. Jeg er optaget af den proces, hvor selve glastilblivelsen sker; i glasovergangen, hvor råmaterialet går fra at være en fast substans til en flydende masse til at “sætte” sig til glas. I den proces sker der ting i materialet, som rykker grænserne for hvordan glas kan se ud. Den åbner også for en ny materialitet, fordi glasset befinder sig i yderområderne af selve glasovergangen. Det vil sige at det ikke ligner glas som vi kender det, men snarere naturligt forekommende glas, stenarter, mineraler osv.”

Ved at arbejde med denne metode med at lave glas fra bunden, er Malling i stand til at skabe nye teksturer, farver og udtryk, og på den måde åbne for en anden visuel fortælling om glas end den vi kender.

 

Nærbillede af Flod/Ebbe. Foto: Kenny Back
Nærbillede af Flod/Ebbe. Foto: Kenny Back

Se Karinas medlemsprofil her.

Udstillingen Kredsløb vises på Godsbanen i Århus.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus kommunes Kulturudviklingspulje og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.