Udstilling / Officinet

Torgny Wilcke

Årets første udstilling i Officinet viser værker af kunstneren Torgny Wilcke, der udfordrer feltet mellem kunst, kunsthåndværk og design. I udstillingen Modeller bevæger de samme materialer, former og monteringer sig ind og ud af fagdiscipliner, og beskueren inviteres til at tænke over, hvilken historie de præsenteres for.
Torgny Wilcke har tidligere udstillet i Officinet med Yellow 2, der var et samarbejde med den britiske kunstner Simon Gallery. Nu er han tilbage med soloudstillingen Modeller, der vises fra 7.-30.januar 2022.

Torgny Wilcke undersøger maleriets grænser i udstillingen Modeller i Officinet.

I udstillingen arbejder Wilcke med tekstilstoffer, der er bemalet med linoliemaling og hængt enkelt op i en flad kasse, der kunne minde om en montre.
Stoffet falder som det nu gør, når det hænger på et eller to søm, slået i bagbeklædningen på en tappet kasse.
Var det samme stof spændt op på en blindramme, ville det være konventionelt maleri og blive betragtet som et billede. Men ophængningen er medvirkende til at stoffet i kassen bliver mere en ting, en materialitet end et egentligt billede. I Modeller bliver et stykke stof vigtig og særlig, som i en butik, og så er det ikke bare en klud, så er det noget. Det er denne samlede præsentation af et materiale, form og monteringer, og den kontekst det indgår i, som Wilcke undersøger i udstillingen.
Hvilke overvejelser og historier skaber det hos beskueren.
Er det bare et stykke beskidt stof man har fundet, eller er det måske et billede på en kjole, eller noget andet man kan tage på. Måske er det en malerklud, et særligt frembragt mønster, eller skjuler det noget som et gardin. Associationerne er mange, og det er dem der kan sætte nye og andre tanker i gang, end maleriet på lærredet eller det rene vævede stykke stof i en udstillingsmontre.

 

#Officinet

Fernisering: Torsdag den 6. januar kl.17-19

Udstillingsperiode: 7. – 30. januar 2022

Åbningstider:
Tirsdag-onsdag 12-16, tors. 12-18,
Fredag 12-16, lørdag 11-15

Gratis entre

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.