Udstilling / Officinet

My madness my pleasure – Josephine Bergsøe & Nico Hagémann

Guldsmed Josephine Bergsøe og kunstmaler Nico Hagémann mødes i afsøgningen af grænserne inden for hver deres håndværk, i en fælles nysgerrighed efter at se hvad der sker, når grænser udfordrers sammen, velkommen til My Madness my pleasure.

Det (u)mulige møde

Nedlukninger og restriktioner har gjort det svært at mødes, men det var pandemien, der gjorde, at de to kunstnere mødtes i en kunstnerisk relation. Begge arbejder intenst og dedikeret udefra gamle anerkendte håndværkstraditioner. Og selvom Nico eksperimenterer med maleriet, er hans oliemalerier malet med teknikker fra renæssancen, og elementer fra art deco. Dog altid i en samtidig og rebelsk kontekst. Josephines smykker er rent teknisk opbygget med en enorm respekt for det traditionelle håndværk, men med en iboende skævhed- et rungende afterbeat…

Kunsten skabes i mødet. Mødet mellem værk og beskuer. Mødet mellem det perfekte smykke til den perfekte aften. Mødet mellem guldet og varmen og mødet mellem pensel og lærred. Mødet er at udfordre men også at løfte og det er to på papiret uforenelige kunstarter, som Josephine Bergsøe og Nico Hagémann skaber i udstillingen My Madness my pleasure. Velkommen til mødet i Officinet.

Om kunstnerne
Josephine Bergsøe f. 1966 bor og arbejder i København.
Bergsøe Jewellery skaber eksklusive moderne smykker med kant. Bergsøes smykker er blevet vist i gallerier og museer for design og kunst i; Danmark, New York, Berlin Moskva, Amsterdam, Beijing og Stockholm. Bergsøe har desuden fået til opgave at fremstille smykker til den kongelige familie i Danmark og har en række eksklusive internationale kunder. Den mest omfattende udstilling af Josephine Bergsøe smykker findes i en af de historiske pavilloner omkring Rosenborg Slot i det centrale København.

Nico Hagémann f. 1994 bor og arbejder i København.
Hagémanns arbejde har dybe rødder i graffiti, men siden han tog sit håndværk fra gaden og ind i studiet, har han kontinuerligt udforsket andre discipliner som croquis, art nouveau, klassisk kunst, anatomisk tegning og surrealisme. Hagémanns inspiration udspringer fra en rodløs, urolig og hård barndom, der tvinger ham til at finde skønhed de mest uventede steder og lys i kaos. Livets strabadser er toneangivende for den kunstneriske praksis, når den unge kunstner, folder sig ud og blander traditionelt håndværk med uventede metoder og materialer.

Tekst: Asmus Helms, www.asmushelms.dk

#Officinet

Fernisering: 2. marts fra kl. 12-16

Udstillingsperiode: 2. – 14. marts 2021

Åbningstider: tirsdag – søndag 12-16

Gratis entre

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

 

Foto: Tia Borgsmith