Nyhed

Biennalen for Kunsthåndværk & Design rykker til Koldinghus i 2021

Efter en årrække med fast base i København rykker Biennalen for Kunsthåndværk & Design til Kolding i 2021. Biennalen er en scene for samtidens kunsthåndværk og design med en udstilling, konkurrence og et stærkt formidlingsprogram.

Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2009 på Koldinghus. Fotograf Nils Rosenvold

 Biennalen sætter hvert andet år fokus på samtidens kunsthåndværk og design med et stærkt formidlingsprogram, en open call udstilling og en pris på 100.000 kr. Til hver Biennale knyttes et tema, der skal være med til at understøtte en faglig udvikling og en samfundsmæssig relevans. 

Foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere har arrangeret Biennalen siden 1995 med skiftende museer og udstillingssteder. I en årrække har Biennalen haft fast base i København, men nu er tiden moden til, at Biennalen igen kan komme rundt i landet. 

”Biennalen er et af de absolut vigtigste genkommende begivenheder som præsenterer og udvikler dansk kunsthåndværk og design. Vi glæder os på Museet på Koldinghus til at huse den nyeste version af udstilling, prisoverrækkelse og et varieret arrangementsprogram for fagfeltet og alle os, der elsker kunsthåndværk og design. Biennalen føjer sig naturligt ind i Museets på Koldinghus’ formidling af kunsthåndværk og i kraft af Kolding kommunes designsatsning og museets gode samarbejdsrelationer med Designskolen Kolding og SDU, ser Museet på Koldinghus frem til at udvikle et stærkt fagligt og engagerende folkeligt program omkring Biennalen.” 

siger Nanna Ebert, konstitueret direktør på Koldinghus. 

Det er ikke første gang Biennalen afholdes på Koldinghus. I 2021 er det præcis 10 år siden Biennalen sidst blev vist slottet. I mellemtiden har Biennalen været forbi Rundetaarn, Carlsberg Byen, Museumsbygningen og senest Nordatlantens Brygge. Biennaleudstillingen ændrer udtryk og format alt efter hvilket sted, der huser den. Med Koldinghus som ramme vil Biennalen naturligt trække tråde til den stolte håndværkstradition, der knytter sig til slottet. 

 

Open Call 

De enkelte Biennaler har et tema, der præsenteres sammen med et open call, som alle kunsthåndværkere og designere i Danmark kan byde ind på. Efterfølgende vil en jury af professionelle fagfolk udvælge de projekter, der går videre til udstillingen og konkurrencen om de 100.000 kroner.
Open Call præsenteres den 18 juni 2020 på Biennalens hjemmeside. Læs mere