Udstilling

#claydiesselfies

Claydies har 20 års jubilæum i 2020 og markerer det med udstillingen ”#claydiesselfies” i Officinet.
Bemærk udstillingen holder lukket pga. Corona-virus. Særligt interesserede kan kontakte Claydies for en privat fremvisning (2623 0588).

Claydies i Officinet, marts 2020

En Selfie er et selvportræt man tager med sin mobiltelefon eller et digitalt kamera og viser frem på de sociale medier. Det er mest af alt en social handling og en måde at dokumentere og dele med andre, hvor man har været og hvad man har oplevet.

 

Selfie-kulturen er både elsket og hadet og har været genstand for megen kritik; især med det nyligt opståede fænomen ”Museums-selfien”, som har givet anledning til at diskutere måden vi interagerer med kunst på. Det er interessant med den diskussion og søge en balance mellem det masse-kulturelle og det fin-kulturelle.

 

Noget der kendetegner Selfie-begrebet er ironi, spontanitet og humor. Værdier som desværre kun sjældent kommer til udtryk i kunst -og museumssammenhænge, da de ikke anses for særligt kultiverede. Ikke desto mindre er det værdier som er almen-menneskelige og spændende at arbejde med kunstnerisk. Og netop dette skisma er en af kerneværdierne i Claydies arbejde.

 

På udstillingen ”#claydiesselfies” lader Claydies begrebet inspirere til nye keramiske objekter, som opfordrer publikum til at interagere og fotografere sig selv i og omkring værkerne.

Del dit foto på #claydiesselfies

 

Udstillingsperioden: OBS udstillingen er forlænget og tages ned den 18. maj, men kan kun besøges efter aftale med Claydies (tlf +45 2623 0588)

Tittel: #claydiesselfies

Medvirkende: Claydies (v. Karen Kjældgård-Larsen og Tine Broksø)

 

 

Om Claydies
Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen udgør tilsammen duoen Claydies. De er begge uddannede keramikere fra Danmarks Designskole i 2000. Claydies blev dannet samme år med det mål at lave en fælles kunstnerisk identitet. De to ladies har arbejdet med clay lige siden.
Claydies arbejder med keramik, unika, udstillinger og design og angriber områderne på nye måder, for at finde nye udtryksveje. De vender op og ned på det vante, vender ting på hovedet og fletter nye betydninger og historier ind i det velkendte.
Claydies har modtaget legater fra bl.a. Statens Kunstfond, og har udstillet på Museer og gallerier i Danmark og udland. De er kendt for at nytænke design og unika. Bl.a ved at fremvise keramik på catwalk.
Karen Kjældgård-Larsen er desuden kendt for stellet Mussel Mega som produceres af Royal Copenhagen.
Se Claydies medlemsprofil

 

www.claydies.dk

 

 

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

 

Fotos fra udstillingen

Karen Kjældgård-Larsen. Fotograf Mads Hagedorn-Olsen
Tine Broksø. Fotograf Mads Hagedorn-Olsen
Karen Kjældgård-Larsen. Fotograf Mads Hagedorn-Olsen
Tine Broksø. Fotograf Mads Hagedorn-Olsen
Udstillingsfoto af #claydiesselfies i Officinet. Fotograf Mads Hagedorn-Olsen
Udstillingsfoto af #claydiesselfies i Officinet. Fotograf Mads Hagedorn-Olsen