Udstilling

Natur Kultur objekt

Heisselberg og Krumbach arbejder begge med keramiske skulpturelle værker, der har udviklet sig langt væk fra krukkens traditionelle form. De beskriver hver deres interesse for sammenstødet mellem natur, kultur og objekt. Hvor Turi Heisselberg Pedersen sigter mod beskuerens intuitive forståelse af værket, fortæller Marianne Krumbach om vigtigheden af at kunne formidle sin egen subjektive oplevelse.

Turi Heisselberg Pedersens tidligere organiske vaser er blevet til geometrisk krystallinske objekter med næsten usynlige referencer til vasens arketype. Hun mestrer at forene naturens asymmetriske og uregelmæssige møde med dens egen strukturelle ordenssans, der smukt relaterer til lerets organiske og konstrukturelle formbarhed, og har en sublime fornemmelse for at give overfladen en helt specifik stoflighed, der understreger formen.

Marianne Krumbach betegner sig som fortolker, hvor det ikke er natur og objekter der interesserer mest, men forestillingen om dem, og betydninger vi som mennesker tillægger de ting, vi omgiver os med. Hun interesserer sig for at fortælle sin egen oplevelse ud fra noget almengyldigt, hun opdager i naturen/væksten, – ”en historie om noget skævt, faldet eller vissent, noget der på én eller anden måde rammer ved siden af det perfekte”. I de nye værker går hun efter det abstrakte og den specifikke stemning, som hun særligt ønsker at udtrykke.

Udstillingens tema NATUR KULTUR OBJEKT åbner op for anderledes kunstneriske fortolkninger af begreberne.
Der er flere spørgsmål end svar, men galleriet ønsker med titlen at lægge op til en visuel oplevelse af emnet ud fra udstillernes værker. Hvordan bruger kunsten naturen? Kan naturen forklares i kulturen/kunstens navn?

Udstilling d. 12 september – 19 oktober 2019.

Fernisering den 12. september.

 

Ann Linnemann
Kronprinsessegade 51
København K.

 

Kilde: Pressemeddelelse