Påskeudstilling hos Galleri Visby

Keramisk kunstner Karen-Lisbeth Rasmussen og billedkunstner Jørgen Rosengaard udstiller hos Galleri Visby fra 1. april til 6. juni 2019. Her er tale om to kunstnere, der begge gør indtryk på beskueren med både detaljerigdom og store fortællinger. Du finder Galleri Visby på Mårup Kirkevej 62 i Lønstrup. Der er åbent alle dage kl. 11-17.

Karen-Lisbeth Rasmussen

Karen-Lisbeth Rasmussen
På værkstedet er Karen-Lisbeth især optaget af at udvikle dekorative og smukke former, strukturer og overflader. ”Det er nysgerrigheden der driver værket, Idéer der ikke vil gå væk. Undersøgelser der bibringer indsigt og forståelse for materialer og udtryk”, udtaler Karen-Lisbeth. Hun eksperimenterer med glasurer, farver og forskellige former for brændinger for at opnå de ønskede resultater. Alle hendes arbejder er unika, men alligevel tydeligvis i familie. Udstillingen i Galleri Visby viser de nyeste værker fra Karen-Lisbeths værksted. Her er der bl.a. arbejdet med klassiske former dekoreret med sgraffito-teknik. Desuden kan man i galleriet opleve en række Islands-inspirerede værker, som gennem strukturer og materialer kanaliserer de dybe indtryk, Karen-Lisbeths rejser til Island har efterladt i hende.

Karen-Lisbeth Rasmussen har efter uddannelsen på Kolding Kunsthåndværkerskole (nu Designskolen i Kolding) arbejdet som keramiker i 30 år.
Ud over eget værksted har Karen-Lisbeth undervist på kunstskoler, deltaget i forskellige kreative projekter og samarbejdet med både teglværker og arkitekter.

 

Jørgen Rosengaard

I Weilbachs kunstnerleksikon skriver kunsthistoriker Rigmor Lovring følgende om Jørgens værker:

”Jørgen Rosengaards billedsprog er fyldt med fortællende symboler. I store, ekspressive udførte landskaber, gerne opbyggede over et kraftfuldt liniespil, er det de små detaljer, der er med til at fange og fastholde opmærksomheden. Som historiske fragmenter, omskrevne og indsat i et nutidigt udtryk, syntes de at illudere skjulte hemmeligheder. Maleriernes direkte formsprog med de hårdt optrukne strøg beretter om både temperament og stor følelse. Også Grafikkens sort-hvide samspil af linier og former bærer udtrykket dramatisk og følsomt ud til beskueren”.

Jørgen Rosengaard Debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i København og har siden udstillet på mange anerkendte censurerede udstillinger. Han har udstillet og kurateret på gallerier og museer både i Danmark og udlandet, og har desuden undervist ved kunstneriske institutioner. For sit virke med innovationsalliancer, Kunst, virksomhed og kommunikation, har Jørgen Rosengaard modtaget InnovationsAlliance prisen fra Tuborgfondet og NyX.

Galleri Visby har 40 faste udstillere. Udover disse præsenterer galleriet desuden skiftende særudstillinger i løbet af året.