Viden / Event

Webinar: Design til adskillelse og genanvendelse

Webinaret handler om hvordan, vi får ressourcer fra udtjente produkter til at leve igen i nye eller nyrenoverede produkter.

Rikke Ullersted - CEO i THE UPCYCL. Pressefoto

 

Design til adskillelse indebærer helt enkelt, at produkter og byggerier kan skilles ad, så de hermed kan vedligeholdes og repareres, og når de er helt udtjente kan adskilles i rene materiale fraktioner, som kan få nyt liv. Det er fundamentalt for den måde, vi designer og bygger på, fordi det er afgørende for cirkulær økonomi.

To virksomheder har i dagens webinar et bud på, hvordan vi får ressourcer fra udtjente produkter til at leve igen i nye eller nyrenoverede produkter. Vi skal høre om The Upcycl, som “match-maker” materialer med virksomheder, der kan genanvende dem. Vi dykker dernæst ned i en case, hvor levetidsforlængelse af møbler giver en god business case for Magnus Olesen.

 

v/ Rikke Ullersted

CEO, The Upcycl

Rikke Ullersted er CEO i THE UPCYCL, som hun startede i 2020. Rikke er uddannet Industriel designer og tidligere co-founder og CEO af tegnestuen Made By Makers.

THE UPCYCL matcher og håndterer industriaffalds materialer mellem de industrier, der har dem, og de virksomheder, der kan bruge dem. Ved at gøre det, reducerer de mængden af affaldsmaterialer, samtidig med at de mindsker produktionen af nye materialer.

v/ Nils Knudsen

Direktør, Magnus Olesen 

Nils Hundvad Knudsen er ejer og direktør for Magnus Olesen A/S og Haslev Møbelsnedkeri. Begge virksomheder udvikler og fremstiller funktionelle designmøbler af høj kvalitet og har herigennem fokus på lang levetid og bæredygtighed. Virksomhederne har produktion i Danmark.

Nils har siddet i bestyrelsen for Dansk Træ- og Møbelindustri i 10 år, heraf 4 som formand, desuden er Nils med i hovedbestyrelsen for Dansk Industri og har tidligere været direktør for flere forskellige møbelvirksomheder.

Hvornår: 8. september 2022, 16.30 – 18.00, online

TILMELD DIG HER

Eco-Design Challenge Projektet
Webinaret er en del af projektet ECO-Design Challenge. I løbet af projektperioden kan du deltage i 6 åbne Videns & Inspirations webinarer, som stiller skarpt på forskellige perspektiver af bæredygtigt design.

Hvem står bag Eco-Design Challenge?

ECO-design Challenge 2022 er et samarbejde mellem Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD), Design denmark (Dd), Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD) og Lifestyle & Design Cluster (LDC), støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse