Udstilling

Officinet viser Efterglød af Ingrid Kæseler

Billedkunstner Ingrid Kæseler udstiller nye værker i Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum, Officinet, under titlen Efterglød. November - december 2016

Foto: Ingrid Kæseler//Efterglød

Udstillingsperiode: 5.november-18. december 2016.

Udstillingen Efterglød forener modsætninger i en findyrket abstrakt æstetik, hvor der arbejdes med at koble rå og delikate materialer.
Farver løber som striber ned gennem installationen og indtager den med rød, gul, grøn og blå. Striberne er udskåret i nylongaze og sammensat til store membraner af ren, stærk farve.

Materialerne står hårdt overfor hinanden. Værkerne er sammensat af indfarvet nylongaze og en aluminiumsplade, der hver især bærer synlige spor af arbejdsprocessen. På et tidspunkt har de været sammensmeltet, men er nu splittet.

Gennem en transformation er farven og linjesystemerne overført fra en del af værket til en anden. Farven er trukket og hevet ud af membranen og afsat som et kæmpe aftryk på aluminiumspladen. Ved således at grave sig ind i farven, at fjerne noget materiale, åbner der sig et ‘vindue’ i membranen ind til et diffust, transparent rum med en passage ind til farvens essens – en æterisk efterglød.

Ser man igennem dette subtilt farvede vindue og bevæger sig forbi værkerne, opstår en spejling og en flimrende effekt af de to værkdele, der blander sig med hinanden i denne delte og splittede dobbeltstruktur.

De indfarvede striber bliver en formidler af farve og struktur, og ophængt i rummet danner de et delikat arkitektonisk rum, som beskueren indtager.

Om Ingrid Kæseler
Ingrid Kæseler er født i 1959 og har modtaget en række legater og præmieringer gennem sit virke som billedkunstner. Hun har udført udsmykningsopgaver for bl.a. Statens Kunstfond og har arbejdet som kurator på flere udstillinger. Hun har dertil selv udstillet på en række museer og kunsthaller bl.a. Overgaden, Institut for Samtidskunst, Den Frie og Esbjerg Kunstmuseum. Aktuel på Fuglsang Kunstmuseum med udstillingen ”Idealer. Konkret kunst dengang og nu”.
Læs mere

Praktisk information
Åbningstid:
tirsdag, torsdag og fredag 12-15
onsdag 12-18
lørdag og søndag 12-17

Gratis adgang.

Adresse:
Officinet, Danske Kunsthåndværkere & Designere
Bredgade 66
København K.

Ingrid Kæseler, Officinet 2016, fotograf Torben Petersen
Ingrid Kæseler, Officinet 2016 fotograf Torben Petersen
Ingrid Kæseler, Officinet 2016 fotograf Torben Petersen
Ingrid Kæseler, Officinet 2016 fotograf Torben Petersen