Udstilling

Mapping Denmark III: Pernille Bülow

I mere end tre årtier har glasdesigneren Pernille Bülow med base på Bornholm designet og skabt en række af de bedst sælgende moderne, danske glasdesigns. Hen over vinteren kan du se en lang række af disse, når Glasmuseet Ebeltoft fra 20. januar 2018 sætter fokus på Bülows design. Udstillingen er den tredje i museets serie ”Mapping Denmark ”.

Pernille Bülow

”Glas er et fantastisk spændende materiale. Kontrasten mellem det føjelige, bløde, varme glas og det hårde og kolde holder aldrig op med at fascinere og inspirere mig,” fastslår Pernille Bülow og nævner også tidens trends, behov og farver som væsentlig inspirationskilde, når nye designidéer skal formes i glas.

Siden 1989 har Pernille Bülow fremstillet glas fra sit værksted i Svaneke. Forud for dette drev hun i en kortere periode Snogebæk Glashytte, og efterfølgende har hendes virketrang ført hende vidt omkring, på Bornholm såvel som ude i den store verden – de nikker genkendende til Bülows navn i både Nexø og Snogebæk, i Polen og Ghana.

Pernille Bülow, Klemmevase

Pernille Bülows interesse og flair for design er kombineret med en forretningsmæssig tilgang, og Bülow har gennem årene formået at have fokus på at skabe designs, der appellerer bredt og kan produceres til en pris, der appellerer til mange. Et eksempel på dette er lysestagen ”Duo” – en fyrfadsstage, der i gode år har solgt flere end 50.000 eksemplarer. Et design, der sidenhen er fulgt af andre succesfulde designs – serien af vinglas, der går under navnet ”Chess”, ”Klemmevaserne” og senest lamperne, som kendes som ”Sky-lamper”, er gode eksempler. Alle udført og solgt i talrige eksemplarer og anvendt i indretningen i tusindvis af danske hjem.

Pernille Bülow

Om ”Mapping Denmark”
Præsentationen af Pernille Bülow er en del af ”Mapping Denmark” – en udstillingsrække på Glasmuseet Ebeltoft, der har karakter af mindre præsentationer af kunstnere og værksteder, som museet finder interessant at rette fokus på. Formålet med udstillingerne er at gøre det muligt for museets besøgende at orientere sig om væsentlige og/eller bemærkelsesværdige danske glaskunstnere og værksteder i bredeste forstand. Udstillingerne kan præsentere både ”traditionelle” glashytter med fokus på kunsthåndværk såvel som værksteder og kunstnere, der forholder sig til nye tendenser. Med Mapping Denmark er det hensigten at komme ud i alle afkroge – geografisk såvel som glasfagligt. Tidligere udstillinger i rækken præsenterede arbejdsfælleskabet Luftkraft samt kunstnerduoen Britta Madsen og Søren Gøttrup.

Se medlemsprofil for Pernille Bülow

Kilde: Pressemeddelelse