Udstilling

Anja Merete Larsen : I Rum

Designer Anja Merete Larsen udstiller tekstile, lydabsorberende objekter til væg og rum udført primært i lasercut tekstiler. Objekterne er både æstetiske og rummer flere muligheder for at skabe rolige og behagelige omgivelser.

Fotograf: Andreas Mikkel Hansen Styling: Design Circus Størrelse: 40x40cm Materiale: Tekstiler fra Kvadrat, akustikplade

En æstetisk forbedring af akustikken
”I RUM” er en serie tekstile, akustikforbedrende objekter til kommercielle sammenhænge, arbejdspladser og private boliger.Det er bløde – ”soft interior” – elementer, udført i teknikkerne væv, flet, lasercut og en kombination af disse. Designerens leg med farve, flade, struktur, stoflighed, bevægelse og tyngde giver et blødt udtryk, rigt på detaljer.

Udstillingen rummer en blanding af florlette tekstiler, der sætter i bevægelse, når du går forbi, bastante elementer i rummet og perforerede flader med indarbejdede elementer. Fælles for dem er et overordnet grafisk udtryk.

Anja M. Larsen fortæller:
”Håbet er at de vil vække en sanselig bevidsthed hos beskueren. Som besøgende træder man ind i et rum, hvor der bliver talt til flere af ens sanser. Det er ikke blot en visuel udstilling. Men i høj grad en taktil og stoflig. – Og dermed kropslig. Intuitiv.”

Håndværk, hænder og maskine
Designer Anja M. Larsen ser et interessant forhold i kombinationen af traditionelt håndværk og maskine (her; lasercutter). Det endelige udtryk opstår i et samspil mellem materialet, maskinen, hænderne og designet.

Gennem undersøgelser af materialets egenskaber kommer hun frem til nye udtryk. Netop undersøgelsen i processen er en stor drivkraft for Anja M. Larsen, der altid søger at finde frem til materialernes iboende kvaliteter og potentiale.

Med et oprindeligt afsæt i undersøgelser af vand og hav har Anja M. Larsen fokuseret på den konstante vekslen mellem detalje og helhed. Flade og opbrudt flade. Desuden er der arbejdet med transparens og lys.

Funktionsmuligheder
Udgangspunktet for objekterne har været at, de skal kunne bruges i en kommerciel sammenhæng. Fx i kontormiljøer, hoteller, restauranter. Steder med store åbne rum, hvor der kan være behov for at lukke af og skabe et lille personaliseret rum midt i et større miljø. Elementerne vil kunne tilpasses forskellige rum og AML undersøger muligheden for at skabe private rum, flytte på grænser og normer for folks færden i et rum.

”Hvor går grænsen mellem offentlig og privat? Kan man ændre på folks vaner ved at omplacere en væg, trækket et gardin for eller dreje på en låge? Det har stor værdi for både arbejdsgivere og private at kunne skabe tillidsvækkende rum.

Der er for tiden så meget debat om at skabe arbejdsmiljøer, der kan passe til både introverte og ekstroverte personlighedstyper. Miljøer hvor folk kan finde ro, energi og fokus. Hvad er det mest optimale for en effektiv arbejdsplads? Det mener jeg er en interessant diskussion at tage op. ” – Anja Merete Larsen.

Om designeren
Anja M. Larsen er uddannet modedesigner fra Designskolen Kolding i 2010. Hun har arbejdet for bl.a. Designers Remix, Gardenia Copenhagen, Studio David Thulstrup samt Design Circus. Hun arbejder freelance som designer indenfor områderne; tekstil-, beklædning- og skodesign.

I sin designpraksis har hun altid haft en tekstil tilgang til faget mode med fokus på arbejdet med farver, overflader, strukturer, tekstile teknikker. Også det at skabe form ud fra netop tekstile teknikker har været et gennemgående tema.

Hun har længe haft en ønske om at eksperimentere med at arbejde i større skala – på en måde, der ikke nødvendigvis forholder sig til krop. Og fik en forsmag på dette i et samarbejde med design studio Design Circus, hvor de skabte et tekstilt vægudsmyknings-koncept til den københavnske modemesse CIFF (aug, 2016).

I den proces udviklede hun et udtryk og nogle teknikker, som hun her har arbejdet videre med.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Grosserer L.F. Foghts Fond samt Kvadrat tekstiler.

Officinet, Bredgade 66, København K
Tirsdag-søndag kl. 12-16

3.-18. februar 2018
Fernisering den 2. februar kl. 16.30