Udstilling

FOLD

5 kasser med aflagte duge i diverse farver og mønstre er udgangspunktet for den tekstile installation, BIT/ Birgitte Munk og Iben West har skabt til Bagsværd Kirkes gallerigang den 22. september – 22. oktober 2017.

Og BIT/ har ikke ladet sig skræmme af hverken stormønstrede juleduge eller batikfarvede 70’er DIY-eksperimenter. Tværtimod. De ser de umiddelbart grimme duge som et velkomment ”benspænd”, der bringer dem nye steder hen i kunstnerisk forstand.
Med en veludviklet fornemmelse for komposition og farver lykkes det de to tekstiluddannede kunstnere at skabe overraskende visuelle møder og skønhed ud af de 5 kassers mildest talt brogede indhold.

At se BIT/ dække gulvet i gallerigangen med duge i lidt forskudte lag er som at se en abstrakt maler arbejde. Kompositionen bygges langsomt op, og de reagerer hele tiden på det, der opstår. Hvad sker der for eksempel når duge med frynser holdes samlet, så mængden af frynser nærmer sig det groteske? Og hvordan kan farven på en lidt for lysende orange dug nedtones? Skal den overhovedet nedtones? Og så videre….

Fællesskub, fotograf Benita Marcussen

FOLD er resultatet af en arbejdsproces som blander det systematiske og logisk undersøgende med det intuitivt indfølende. Det tilfældige spiller generelt en stor rolle i BIT/s installationer – også i FOLD: Dugene er indsamlet i en af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, og BIT/ har således ikke selv udvalgt deres materiale. Den endelige udformning af FOLD er desuden lavet i samarbejde med de gæster, der deltog i udstillingens åbning. I et stort styret ”fællesskub” er dugene forsigtigt skubbet ud til siden i gallerigangen, hvor de i resten af udstillingsperioden kan opleves som en mystisk tekstil ”pølse”, der spiller både med og mod arkitekturen. FOLD er en på én gang sanselig, konceptuel, formel og fortællende installation.

STED:
Bagsværd Kirke
Taxvej 14-16
2880 Bagsværd
bagsvaerdkirke.dk
Kirken ligger 5 minutters gang fra Bagsværd S-togsstation
ÅBNINGSTIDER:
Mandag – fredag kl. 9-16
Lørdag og søndag kl. 11.30-16
NB! Gallerigangen kan være midlertidigt lukket i åbningstiden pga. kirkelige handlinger. Kontakt evt. kirketjeneren forud for et besøg på 44 98 92 94 eller  bk_kirketjener@hotmail.com
KONTAKT:
Katrine Borup, katborup@gmail.com
Birgitte Munk, birgitte@muuni.dk
Iben West, mail@ibenwest.dk
OM TIL STEDEt
TIL STEDEt er en udstillingsrække i Bagsværd Kirke. Foreløbig er 11 dygtige danske
kunsthåndværkere og designere inviteret til på skift at gå i dialog med Utzons fantastiske
arkitektur og udstille nye værker lavet specielt til kirkens gallerigang. Der arbejdes med
andre ord stedsspecifikt. Det er TIL STEDEt’s ambition at undersøge om kunsthåndværk
og design kan noget andet end billedkunst i dialogen med et konkret sted.
Udstillingsrækken er kurateret af arkitekt og smykkekunstner Katrine Borup og støttet af
Statens Kunstfond og Nationalbankens Jubilæumsfond.
Se mere på facebook.com/TILSTEDEt

Læs artikel om kurator Katrine Borup (designETC)

Kilde: pressemeddelelse