Udstilling

Storstilet visning af samtidens kunsthåndværk

Tomme lejligheder i Gellerup, Aarhus fyldes med kunsthåndværk og design i et unikt udstillingsprojekt, der involverer over 100 udstillere. Efter 9 dage flyttes udstillingen 120 km vestpå til Huset for Kunst og Design i Holstebro. Her deltager 150 kunsthåndværkere fra Danmark og udlandet.

Astrid Skibsted

I én lejlighed finder publikum et stel lavet af ler gravet op i Gellerup, i en anden er der værker lavet af keramikere, som kommer direkte fra hele verden, men har bosat sig i Danmark.

I en tredje er 34 keramikere fra det meste af verden blevet sat sammen i par: en australier har lavet kopper i samarbejde med en amerikaner, en nordmand laver kopper med en tysker osv.

Maya Rosette

I lejligheden ved siden af, udstiller tekstilkunstnere med Effektiv Spild af Tid og ved siden af igen udføres Asger Jorns sidste måltid i et halvt ton ler.

Der er et sandt overflødighedshorn, når 8 projekter fylder en etage i boligblokken ovenpå biblioteket, lige ved City Vest i Gellerup. Publikum kommer op til lejlighederne via den karakteristiske røde trappe på nordsiden af bygningen.

Marianne Johnstad

Til hver lejlighed er der knyttet en kurator, som har udtænkt temaet for lejligheden og inviteret kunstnere, kunsthåndværkere og designere til at udstille i projektet.
I forbindelse med udstillingen afholdes forskellige omvisninger, artist talks, workshops og et seminar –  Se program på facebook.com/fomo2017

120 km mod vest
Når udstillingen efter 9 dage i Gellerup er ovre, flyttes den, i nye konstellationer, videre til Huset for Kunst og Design i Holstebro. Her udfordres kuratorerne til at gentænke deres udstillinger i nye og helt anderledes rum. Samtidig udstilles også et andet stort projekt, Bord til To, som i juni blev vist på Aarhus Rådhus. Her er alt fra æstetiske borddækninger til forførende fastfoodemballage og mønstereksplosioner.
I Holstebro udstiller samlet 150 professionelle kunsthåndværkere og designere fra Danmark og hele verden.

Arrangørerne
Udstillingsprojektet er arrangeret af Danske Kunsthåndværkere og Designere, Region Midt. En gruppe kunsthåndværkere og designere, bestemte sig for, at de ville bidrage med udstillinger med kunsthåndværk og design i anledning af Europæisk Kulturhovedstad 2017 og gik i  gang med at arrangere.

Støtte
Udstillingerne er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Holstebro Kommune og en række fonde og sponsorer – men drivkraften er de udøvende kunsthåndværkere og designere.
Fakta

FOMO Gellerup
Gudrunsvej 78, 2. sal, Aarhus V
Fernisering fredag d. 22. sep. kl. 16-19

Udstilling 23. sep.- 1. oktober
Mandag-fredag: 12-17
Torsdag: 12-20
Lørdag-søndag: 12-17

FOMO Holstebro
Huset for Kunst og Design, Nørrebrogade 1, Holstebro
Fernisering fredag d. 6. oktober 17-19

Udstilling 7.-15. oktober
Tirsdag-torsdag: 15-17
Fredag: 12-16
Lørdag-søndag: 11-17

Mere information:
facebook.com/FOMO2017
instagram.com/JOMO2017
Læs mere om Fomo