Udstilling

Rotation

Keramiker Jane Holmberg udstiller nye værker i Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum, Officinet. Hun bevæger sig i krydsfeltet mellem brugskeramik og skulptur, og giver publikum et indblik i den kunstneriske proces. 28. september – 8. oktober 2017.

Jane Holmbergs projekt på Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2015 i Carlsberg Byen. Her vises kontrasten mellem det industrielle rum og det personlige udtryk. Fotograf Dorte Krogh.

På udstillingen ROTATION viser keramiker Jane Holmberg værker i drejet lertøj, der afspejler bevægelse. Forskellige farver ler drejes sammen, så det er muligt at se bevægelsen, og hvordan bevægelsen har skabt den unikke formgivning. Udtrykket fremstår på én og samme gang både kaotisk og styret.

Som kunsthåndværker er jeg fascineret af bevægelse, forandring og proces, når jeg drejer leret. Det ønsker jeg også at vise i det færdige værk.” fortæller Jane Holmberg.

Det er med afsæt i en brugsrelateret keramiktradition, Jane Holmberg udfordrer sit eget syn på brugsting. Hun sammensætter keramikken på nye måder og sætter værkerne fri af brugsfunktionen.
I selve opsætningen af det færdige lertøj, som stables til søjler eller præsenteres gruppevis, bliver hver vase, krukke og tallerken en del af en større sammenhæng; ting der tilsammen skaber en ny helhed og bliver noget andet end det de oprindeligt var.
Synergien opstår imellem dét der kan kontrolleres, formgivningen og dét der ikke kan, mønstrene.

Åbningstider:

Tirsdag-søndag kl. 12-16

Artist talk: lørdag den 7. oktober kl. 13.

Adresse:

Officinet, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Bredgade 66, Kbh.

Læs mere om Jane Holmberg

Gratis adgang.

fotograf: Ole Akhøj