Udstilling

Dreaming of Japan/Remembering Japan

Drømmen om Japan er nærværende i 2017, hvor 150 års diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan fejres – også gennem kunst, håndværk og kultur. I Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum, Officinet, vises udstillingen Dreaming of Japan/Remembering Japan af billedkunstner Martine Myrup. Udstillingen åbner i forbindelse med Bredgade Open den 18. august.

Martine Myrup Stilleben no. 1

“Not all memories are verbal – some of the most potent are gestalts of colour and mood that would be completely irreducible to words – but the ability to store absent sensations call on the same faculties as the ability to represent the world in symbolic form”
– The child that Books Built by Francis Spufford.

Ikebana
På en rundrejse i Japan har Martine Myrup samlet indtryk, der i udstillingen kommer til udtryk gennem form, farver og materialer. Formsproget tager afsæt i abstrakte Ikebana. I Japan er Ikebana en traditionel form for blomsterarrangement, der strækker sig helt tilbage til det 7. århundrede. I Martine Myrups udstilling benyttes metoden som 3D stilleben, hvor forskellige elementer er afstemt farve- og formmæssigt efter hinanden. Resultatet er en æstetisk og sanselig helhedsoplevelse, som publikum kan bevæge sig rundt i.

Materialesprog
Martine Myrup arbejder med de ’ikke-verbale’ fortællinger. Med taktile stemninger, minder og materialer, der efterlader et sanseligt indtryk hos beskueren. Genbrugstekstil og garn er gennemgående materialer i Martine Myrups kunstneriske karriere. Flere gange har hun benyttet labels fra beklædningsstykker for netop at understrege, at stoffet har haft en funktion.


Det giver mit arbejde en umiddelbarhed, og idéen om ikke at tilføre verden endnu en genstand, men netop omdanne allerede eksisterende materialer til nyt er centralt i mit arbejde.


I den aktuelle udstilling arbejder hun for første gang med industrielle readymades overfor det bløde og hjemmelavede tekstilunivers. Men objekterne er renset for funktion og indgår i de skulpturelle ikebana på baggrund af deres materielle karakterer. Eksempelvis glasflasker med farveafstemt væske i og en grim bademåtte som i udstillingen opnår en æstetisk fornyelse.

Detalje af work in progress 3 glasflasker med Bamseline, blade af genbrugskjole, genbrugssilke, sytråd og ståltråd. Mål variable.

Oplev med hænder og krop
I mange år har Martine Myrup observeret, hvordan beskueren fristes til at røre hendes værker, og i udstillingen er det netop en pointe, at publikum skal opleve objekterne med hænderne. Herved bliver de ikke blot autonome objekter, men får et nyt lag af mening og liv ved at velkomme fysisk interaktion. Skulpturerne bliver store nok til, at man kan bevæge sig rundt i og omkring dem. Gennem de sanselige materialer og de store formater hylder Martine Myrup betegnelsen Inscapes – menneskets indre landskaber – som fysiske abstraktioner.

Detalje af work in progress Håndsyet tekstil krukke, genbrugsdug, velodon, sytråd antik taboret, genbrugthåndklæde og plastikblomster, størrelse 67cm x 40cm x 40cm

Om Martine Myrup
Uddannet billedhugger fra Glasgow School of Art i 2002. Har opholdt sig 16 år i udlandet, men har siden 2013 bosat sig i København. Hun har modtaget flere legater, fået ophold på Statens Værksteder for Kunst og udstillet siden 2002 i Europa, senest i Paris i foråret 2017.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Læs mere

Læs også artikel “Patchwork som rumlig arkitektur” på deisgnETC

Praktik
Sted: Officinet, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Bredgade 66, 1260 København K.
Åbningstid: tirsdag-søndag kl. 12-16.

Periode: 18. august – 3. september 2017
Fernisering: 18. august i forbindelse med Bredgade Open kl. 15-20.

Gratis adgang.

 

Om Officinet
Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum viser årligt 9-10 udstillinger med et bredt udvalg af samtidens kunsthåndværk og design. Lokalet giver rum til eksperimenter, workshops, artist talks og foredrag. Her kan publikum få indblik i de strømninger, som dansk kunsthåndværk og design befinder sig i netop nu. Læs mere

Om Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD)
Foreningen for de professionelle kunsthåndværkere og designere arbejder blandt andet på at synliggøre området og skabe bedre arbejdsvilkår for de udøvende. DKoD har omkring 500 medlemmer uddannet ved designskolerne eller optaget på baggrund af et professionelt virke. Foruden Officinet driver DKoD også Kunsthåndværkermarkedet Frue Plads samt Biennalen for Kunsthåndværk & Design. Læs mere

Om Bredgade Open
For tredje gang går Bredgades gallerier og kulturinstitutioner sammen om at invitere til en festlig eftermiddag med ferniseringer, talks og omvisninger. Der er gratis adgang til det hele. Se program