Portræt

Danske Kunsthåndværkere & Designeres nye formand

Designer Hans Christian Asmussen er ny formand for foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD). Det er første gang i foreningens historie en designer er valgt til formandsposten. Valget afspejler foreningens vision om et inkluderende og bredt samarbejde mellem kunsthåndværkere og designere.

Fotograf: jakoblerche.dk

Et godt samarbejde mellem kunsthåndværkere, designere og marked er en forudsætning for rimelige livsvilkår blandt de udøvende. DKoDs medlemmer ejer typisk små sårbare virksomheder med begrænset råderum. Vores centrale opgave er at sikre medlemmernes livs- og arbejdsvilkår.


Siden 2014 har Hans Christian Asmussen været bestyrelsesmedlem i DKoD og har en stor viden om kunsthåndværk- og designområdet. Fra 2011-2013 var han medlem i Statens Kunstfonds udvalg for kunsthåndværk og design. Han er desuden foreningens repræsentant på Designskolen Kolding og sidder i styregruppen for Biennalen for Kunsthåndværk & Design.

HCA er uddannet grafonom fra Den Grafiske Højskole siden BA i visuel kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har en mastergrad i design (MD) fra KADK.

Læs mere